Logo

“Türk Demiryolu Sektöründe İntermodal Taşımacılık Hizmetlerinin Güçlendirilmesi (U-IMT)” Projesi 2. Yönlendirme Komitesi Toplantısı Gerçekleştirildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünün Sözleşme Makamı, Strateji Geliştirme Başkanlığının Nihai Faydalanıcısı olduğu, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen “Türk Demiryolu Sektöründe İntermodal Taşımacılık Hizmetlerinin Güçlendirilmesi” projesi (U-IMT) İkinci Yönlendirme Komitesi Toplantısı başarılı bir şekilde tamamlanmıştır.

20 Ekim 2023 tarihinde Ankara'da düzenlenen toplantıya projenin paydaşları Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın diğer ilgili birimleri ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), TCDD Taşımacılık A.Ş. ve Türkiye'de çok modlu taşımacılık faaliyetleriyle ilgilenen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katılmıştır. Toplantıya Sözleşme Makamını temsilen Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanı Sn. Dr. Tijen İĞCİ ve Sözleşme Yöneticisi Sn. Tunç DEMİREL iştirak etmiştir.

Strateji Geliştirme Başkanlığı Planlama Dairesi Başkanı Sn. Demet CAVCAV’ın başkanlık ettiği toplantıda, proje uzmanları, ilk yönlendirme komitesi toplantısından bu yana birinci, ikinci ve dördüncü bileşenlerde kaydedilen ilerlemeyi ve üçüncü bileşenin planlamasını aktaran bir sunum yapmıştır. Toplantı soru-cevap bölümü ile sona ermiştir.

Fotoğraflar