Logo

Ulaştırma Sektörel Operasyonel Programı Sektörel İzleme Komite Toplantıları Gerçekleştirildi

Ulaştırma Sektörel Operasyonel Programı IPA II Dönemi 14. Sektörel İzleme Komitesi Toplantısı ve IPA III Dönemi 3. Sektörel İzleme Komitesi Toplantısı 14 Mayıs 2024 tarihinde çevrimiçi ortamda gerçekleştirilmiştir. Toplantıda IPA kapsamında ulaştırma sektöründe son 6 ayda gerçekleştirilen çalışmalar ve gelecek 6 aylık hedefler hakkında paydaşlara bilgi verilmiştir.

Toplantı, Bakanlığımız AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, AB Yatırımları Dairesi Başkanı Sn. Dr. Tijen İğci ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu İş Birliğinden Sorumlu Bölüm Başkanı Sn. Odoardo Como‘nun eş-başkanlığında gerçekleştirilmiştir.

Toplantıya Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve AB Komisyonu, ilgili diğer kamu kurum ve kuruluşları, Bakanlığımızın ilgili birimleri ve STK temsilcileri katılım sağlamışlardır.

Toplantıda bir önceki Sektörel İzleme Komitesi Toplantısından bu yana IPA II ve IPA III Dönemlerine ilişkin Bakanlığımızca kaydedilen ilerlemeler sunulmuştur. Ayrıca Sektörel Genel Değerlendirme - Program uygulamasıyla ilgili sektör düzeyinde politika gelişmeleri, uygulamada mevcut durum değerlendirmesi, hedef ve sonuçlar, görünürlük ve iletişim konuları ele alınmıştır.