Logo

Ev Sahipliğini Türkiye Belediyeler Birliği’nin Üstlendiği Avrupa Hareketlilik Haftası (AHH) 2022 Resepsiyonu Gerçekleştirildi

Ulaştırma Sektörel Operasyonel Programı (USOP) altında uygulanmaya başlanan “Şehirlerde Sürdürülebilir Hareketliliğe AB Desteği Projesi” kapsamında Avrupa Hareketlilik Hastası (AHH) Resepsiyonu Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) ev sahipliğinde üst düzey yetkililerin ve AB Büyükelçilerinin katılımıyla gerçekleşti. TBB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Sayın Nikolaus Meyer-Landrut, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkan Vekili Sayın Prof.Dr. Şükrü Karatepe ve Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Sayın Faruk Kaymakcı açılış konuşmalarını yaptılar. Etkinliğe Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanı ve IPA Direktörü Sayın Dr. Tijen İğci ve dairemizin personeli de iştirak etti. 

Avrupa Hareketlilik Haftası (AHH) Resepsiyonu açılış konuşmalarıyla başladı. Sürdürülebilir kentsel hareketliliğin önemine değinen konuşmacılar, AHH 2022 temasında yer alan #ŞehriniKucakla mottosunun ne anlama geldiğinin de altını çizdiler. Sürdürülebilir, kapsayıcı, herkes tarafından erişilebilir, daha temiz, daha yeşil ve daha düşük emisyonlu ulaşım ile  iklim değişikliğinin olumsuz etkisinin azaltacağını belirttiler. Konuşmacılar daha çok toplu ulaşımın kullanılması, daha fazla yürüyüşün  ve bisiklete binmenin faydasını anlattılar. Bu çerçevede Türkiye’de belediyeler tarafından AHH kapsamında yapılan etkinliklerden övgüyle bahsettiler.

Resepsiyon öncesindeki son bölümde sürdürülebilir kentsel hareketlilik uzmanı Dr. Susanne Böhler-Baedeker “Sürdürülebilir Hareketlilik” konusunun çevresel, sosyal ve ekonomik etkisini üzerine konuştu. Sürdürülebilir hareketlilik danışmanı Mateo Gomez Jattin ise “Şehrini Hareketlendir” girişimini anlatarak Ankara Büyükşehir Belediyesinin bu harekete katıldığını ifade etti..

Etkinlik resepsiyon ile sona erdi. 

Fotoğraflar