Logo

Ulaştırma Sektörel Operasyonel Programı (USOP) Kapsamında İspanya’ya Çalışma Ziyareti Düzenlendi

Ulaştırma Sektörel Operasyonel Programı (USOP) altında uygulanan “IPA II (2014-2020) Döneminde Ulaştırma Program Otoritesi ve Nihai Faydalanıcıların Güçlendirilmesi için Teknik Destek Projesi” kapsamında 27.09.2002- 01.10.2022 tarihleri arasında İspanya’ya çalışma ziyareti düzenlendi.

Çalışma Ziyareti, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, Avrupa Birliği Yatırımları Dairesinden 7 ve Proje Teknik Destek Ekibinden 3 katılımcı olmak üzere toplam 10 kişilik bir heyet ile gerçekleştirildi.

Heyet başkanlığı, Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanı ve IPA Direktörü Sayın Dr. Tijen İğci tarafından yürütülen ziyaret kapsamında, Türk heyeti sırasıyla “İspanya Devlet Limanları Otoritesi”, “Valensiya Liman Otoritesi”, “Valensiya Liman Vakfı”, “Ulaştırma, Hareketlilik ve Kentsel Gündem Bakanlığı (MITMA)” ve “İspanya Demiryolu Altyapı Otoritesi (Adif)” kurumlarını ziyaret ederek Trans-Avrupa Ulaştırma Ağı ve CEF fonlarına ilişkin bilgi aldı.

Kurum ziyaretlerinin yanı sıra Valensiya Limanı ve Madrid Atocha Tren Garı’na saha ziyaretleri de düzenlenerek faaliyetlere ilişkin işleyiş yerinde incelendi. 

Fotoğraflar