Logo

Ulaştırma Sektörel Operasyonel Programı 11. Sektörel İzleme Komitesi Toplantısı Gerçekleştirildi

Ulaştırma Sektörel Operasyonel Programı 11. Sektörel İzleme Komitesi Toplantısı 24 Kasım 2022 tarihinde çevrimiçi ortamda gerçekleştirildi. Toplantıda IPA kapsamında ulaştırma sektöründe son 6 ayda gerçekleştirilen çalışmalar ve gelecek 6 aylık hedefler hakkında paydaşlara bilgi verildi.

Toplantı, Bakanlığımız AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, AB Yatırımları Dairesi Başkanı Sn. Dr. Tijen İĞCİ ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Mali İşbirliği Başkanı Sn. Andre Etienne LYS’nin eş-başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı temsilcileri, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı temsilcileri, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ilgili birimleri, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Avrupa Komisyonu yetkilileri, diğer Kurum temsilcilerimiz, Bakanlığımızın ilgili birimleri ve STK temsilcileri katılım sağladı.

Toplantıda bir önceki Sektörel İzleme Komitesi Toplantısından bu yana IPA II Dönemine ilişkin Bakanlığımızca kaydedilen ilerlemeler sunuldu. Ayrıca, Sektörel Genel Değerlendirme - Program uygulamasıyla ilgili sektör düzeyinde politika gelişmeleri, uygulamada mevcut durum değerlendirmesi, hedef ve sonuçlar, görünürlük ve iletişim konuları ele alındı.