Logo

“Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanlığı’nın Kurumsal ve İdari Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi”nin Kapanış Toplantısı Gerçekleştirildi

Türkiye-AB mali iş birliği kapsamında Ulaştırma Sektörel Operasyonel Programı altında finanse edilen ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanlığı’nın (UDHAM) yararlanıcısı olduğu “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanlığı’nın Kurumsal ve İdari Kapasitesinin Geliştirilmesi” projesinin kapanış toplantısı 23 Kasım 2022 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi.

Toplantı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Ulaştırma Sektör Yöneticisi Göktuğ Kara, AB Başkanlığı Mali İş birliği ve Proje Uygulama Genel Müdür Yardımcısı Serdar Öztürk, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Burak Aykan ve UDHAM Başkanı Selami Yazıcı’nın açılış konuşmalarıyla başladı. 

Açılış konuşmasında, IPA-I ve IPA-II dönemleri hakkında bilgi veren Genel Müdürümüz Burak Aykan, IPA-III dönemi için de hazırlıkların tüm hızla sürdüğünün altını çizdi. Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı projesinin detaylarını paylaşan Aykan, projenin AB fonları ile ülkemizde ve AB sınırları dışında yapılan en büyük altyapı projesi olduğunu vurguladı. Aykan “Yeni dönemde iyi hazırlanmış, stratejik ağırlığı olan projeler ile yola çıkmanın öneminin farkındayız ve proje geliştiren kurumlarımızdan da bu yönde çalışmalar yapmasını beklemekteyiz,” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Sayın Yazıcı ise konuşmasında ulaştırma ve bilgi teknolojileri sektörlerinin ulusal kaynaklar doğrultusunda üretimini teşvik etmek ve yaygınlaştırmak amacıyla tasarlanan projenin başarıyla yürütülmesinden duyduğu memnuniyeti belirtirken, katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkürlerini sundu.

Toplantıya AB Yatırımları Dairesi Başkanı Dr. Tijen İğci ve projenin tanıtım ve görünürlüğünden sorumlu uzmanlar da katıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkililerinin yanı sıra ulaştırma sektörünün ilgili tüm taraflarının bir araya geldiği etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Fotoğraflar