Logo

“Türk Demiryolu Sektöründe Intermodal Taşımacılık Hizmetlerinin Güçlendirilmesi (U-IMT) Projesi” Bileşen 1 Mevcut Durumun Değerlendirilmesi Çalıştayı Gerçekleştirildi

Ulaştırma Sektörel Operasyonel Programı kapsamında Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklenen ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığının nihai faydalanıcısı olduğu “Türk Demiryolu Sektöründe İntermodal Taşımacılık Hizmetlerinin Güçlendirilmesi” Projesinin (U-IMT) Bileşen 1 Mevcut Durumun Değerlendirilmesi Çalıştayı Strateji Geliştirme Başkanı sayın Dr. Yunus Emre AYÖZEN’in katılımlarıyla gerçekleşmiştir.

26 Temmuz 2023 tarihinde Ankara'da düzenlenen çalıştaya, projenin paydaşları olan Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın diğer ilgili birimlerinin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), TCDD Taşımacılık A.Ş. ve Türkiye'de çok modlu taşımacılık faaliyetleriyle ilgilenen özel taşımacılar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katılmıştır.

Strateji Geliştirme Başkanı Sayın Dr. Yunus Emre AYÖZEN’in yaptığı konuşmayla başlayan çalıştayın ilk oturumunda, U-IMT Projesinin tamamlanan ilk bileşen raporunun detayları, intermodal sektörünün mevcut durumuna ilişkin elde edilen bulgular ve rapor hakkında paydaşların yorum ve görüşleri tartışılmıştır.  Öğleden sonraki ikinci oturumda ise ikinci bileşende gelinen nokta ve yapılacaklar anlatılıp katılımcıların görüşleri alınmıştır.

Fotoğraflar