Logo

Trabzon Sürdürülebilir Kentsel Ulaşim Planı (Trabzon SKUp) Projesi 2. Yönlendirme Komitesi Toplantısı Gerçekleştirildi

Ulaştırma Sektörel Operasyonel Programı (USOP) kapsamında 2023 Haziran ayında başlayan Trabzon Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı projenin amaçlarına uygun ilerlemesini takip eden Proje Yönlendirme Komitesi toplantılarının ikincisi 25 Ocak 2024 tarihinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirildi.

Toplantı, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Genel Sekreter Sayın Gürkan Üçüncü, Sözleşme Makamı adına AB Yatırımları Dairesi Başkanı Sayın Dr. Tijen İğci, Sözleşme Yöneticisi Sayın Adem Koç ve USOP Uzmanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Projenin ilerlemesine ilişkin tamamlanan ve devam eden çalışmalarla ilgili gelişmeler, yüklenici TYPSA & Boğaziçi Proje & KAISER Mühendislik konsorsiyumu adına Proje Takım Lideri Sayın Jose Laffond Yges ve İletişim ve Paydaş Katılım Uzmanı Sayın Murat Çağatay tarafından sunuldu. 

Proje kapsamında; Trabzon'un mevcut hareketliliğini değerlendirmek için veri toplama çalışmaları devam etmekte olup saha çalışmaları için planlamalar yapılmış ve çalışmalara başlanmıştır. Ayrıca, kentsel hareketlilikle ilgili farkındalığı artırmak amacıyla ulaşım planlama, iletişim becerileri ve CBS (GIS) konuları üzerine eğitimler verilmiştir. Proje paydaşlarının aktif katılımını teşvik etmek amacı ile disiplinler arası çalıştaylar ve atölye çalışmaları gerçekleştirilmiştir. 

Fotoğraflar