Logo

Trabzon SKUp Açılış Etkinliği Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun Katılımıyla 26 Ocak 2024 Tarihinde Trabzon’da Gerçekleştirildi

Ulaştırma Sektörel Operasyonel Programı kapsamında 2023 yılı Haziran ayında başlamış olan Trabzon Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı (SKUp) Projesi Açılış Etkinliği, halkın yüksek katılımı ile 26 Ocak 2024 tarihinde Trabzon’da gerçekleşmiştir.

Açılış Etkinliğine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sn. Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Valisi Sn. Aziz Yıldızım, Trabzon Milletvekili Sn. Adil Karaismailoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Murat Zorluoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü ve Program Otoritesi Başkanı Sn. Burak Aykan ve AB Türkiye Delegasyonu Mali İş Birliği Bölüm Başkanı Sn. Odoardo Como katılım sağlamışlardır.

Açılış konuşmalarından sonra yüklenici TYPSA & Boğaziçi Proje & KAISER Mühendislik konsorsiyumu adına Proje Takım Lideri Sn. Jose Laffond Yges Trabzon SKUp proje sunumu gerçekleştirilmiştir. Sunumda projenin ana hatları ve neden bir SKUp geliştirilmesi gerekliliği başlıklarına değinilmiştir.

Açılış Etkinliği, öğleden sonraki oturumda ise Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanı Sayın Dr. Tijen İğci moderatörlüğündeki SKUp Projeleri ve Uluslararası Örnekler Forumu ile devam etmiştir. Forumda TYPSA temsilcileri Jose Laffond Yges ve Fransisco Blazquez ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Planlama Şube Müdürü Cüneyt Çetintaş’ın katkılarıyla Türkiye ve Avrupa’da planlanan Sürdürülebilir Ulaşım Planları çıktıları üzerine bir bilgilendirme yapılmıştır. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Planlama Şube Müdürü Cüneyt Çetintaş, Kocaeli SKUp planlama süreçlerini ve projedeki mevcut durum hakkında bilgilendirmelerde bulunmuştur.

Devamında İletişim Uzmanı Dr. Murat Çağatay moderatörlüğünde Paydaş Bilgilendirme Sunumu yapılmış ve Kentsel Planlama ve Motorsuz Ulaşım, Toplu Taşıma Geliştirme, Yol Ağı ve Özel Araçlar, Yönetişim, Çevre ve İklim ve Dijitalleşme olmak üzere 6 başlıkta SKUp temaları anlatılmıştır. Proje kapsamında planlanan tematik çalıştaylar için belirlenen konularla ilgili bilgilendirmelerin ardından etkinlik sona ermiştir.

Fotoğraflar