Logo

Kocaeli Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı (Kocaeli SKUp) 5. Proje Yönlendirme Komitesi Toplantısı Gerçekleştirildi

Kocaeli Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı kapsamında proje takvimine, plan amaçlarına ve sözleşme gerekliliklerine uygun ilerlemenin takibi amacıyla yapılan Beşinci Proje Yönlendirme Komitesi Toplantısı, 2 Şubat 2024 tarihinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi (KBB) Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nda yapılmıştır.

Toplantı; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Ali Bilgi ve ekibinin ev sahipliğinde, Sözleşme Makamı adına AB Yatırımları Dairesi Başkanı Dr. Tijen İğci, Sözleşme Yöneticisi Adem Koç ve Tanıtım ve Görünürlük Görevlisi Alper Kaya’nın katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Sayın Ali Bilgi’nin başlangıçta projenin genel ilerleyişine dair yaptığı açılış konuşmasının ardından Yüklenici EGIS & Boğaziçi Proje Konsorsiyumu adına Proje Takım Lideri, Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı Uzmanı, Finansman Uzmanı, Proje Koordinatörü ile İletişim ve Görünürlük Uzmanı son üç aylık dönemde projenin aşamalarındaki ilerleme ile birlikte devam eden, tamamlanan ve planlanan çalışmalar hakkında bilgi vermiştir.

Sunumda proje genelinde hangi aşamada olunduğu detaylı olarak ele alınmış; teslim edilen raporlar, kapasite geliştirme çalışmaları kapsamında yapılan eğitimler, tamamlanan model çalışmalarının sonuçları, hedef yılı tahminleri ve paydaş katılımının sağlanması kapsamında yapılan çevrim içi anketler ve geniş katılımlı paydaş toplantısının sonuçları aktarılmıştır. İlerleyen süreçte hazırlanacak finansal plan ile izleme ve değerlendirme planına ilişkin de ön bilgilendirme yapılmıştır. Proje sürecine yönelik ek bilgiler ise nihai faydalanıcıyı temsilen KBB Ulaşım Planlama Şube Müdürü Cüneyt Çetintaş tarafından verilmiştir.

Tüm bu bilgilendirme sonrasında Dr. Tijen İğci, sözleşme makamı olarak, projeyle ilgili tüm süreçlerin zamanında, şartname ve kılavuzlara uygun olarak tamamlandığını; devam eden çalışmaların takvime uygun şekilde ilerlediğini belirtmiş ve son olarak bu ilerlemeden duydukları memnuniyeti dile getirmiştir. 

Fotoğraflar