Logo

SKUP Türkiye Gönüllüleri’nin İlk Toplantısı Sivil Toplum Kuruluşlarının Katılımı ile Gerçekleştirildi

Ulaştırma Sektörel Operasyonel Programı altında uygulanan “Şehirlerde Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik için Avrupa Birliği Desteği Projesi (SKUP Türkiye)” kapsamında daha etkin ve sürdürülebilir iletişime yönelik bir girişim olan SKUP Türkiye Gönüllüleri’nin ilk toplantısı 7 Şubat 2024 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleştirilmiştir. Toplantıya Türkiye Belediyeler Birliği ve ilgili Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri katılmıştır.

Toplantı Türkiye Belediyeler Birliğinden Proje ve Finansman Müdürü Ertuğrul Şafak’ın SKUP Türkiye projesiyle ilgili kısaca bilgi verdiği açılış konuşması ile başlamıştır.

SKUP Türkiye Projesi İletişim Anahtar Uzmanı ve toplantının moderatörü Ayşe Sarp Gür, Proje’nin iletişim faaliyetleri ve yaklaşımını özetlemiştir. Proje’nin iletişim yaklaşımı kapsamında, “Şehrini Yaşa” temasıyla, 2024 yılının sürdürülebilir kentsel ulaşım araçlarının “Kullanım” yılı olarak ilan edildiğine ve SKUP Türkiye Gönüllüleri'nin ana amacının paydaşlar aracılığı ile vatandaşların bu araçları kullanımını artıracak projeleri hayata geçirmek olduğuna vurgu yapmıştır.

SKUP Türkiye Projesi Kıdemli Dijital İletişim Uzmanı Özde Dereli, SKUP Türkiye Gönüllülerine dair kısa bir sunum yapmıştır, Proje için tasarlanmış dijital amblem ile proje paydaşlarının ilgili faaliyetlerini duyururken kullanabilecek proje hashtaglerini toplantı katılımcılarıyla paylaşmıştır.

Toplantının devamında, Kavşak Ağı, Bisikletliler Derneği, Global Engelliler Vakfı ve ENVERÇEVKO sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri sunumlarını gerçekleştirmiş ve devamında SKUP Türkiye Gönüllülerinin destekleyebileceği iş birliği projeleri konuşulmuştur. Toplantıya katılan sivil toplum kuruluşları, “SKUP Türkiye Gönüllülerinin ilk üyeleri olmuştur.

Toplantıda çocuklar, gençler, sürücüler, engelliler, şirketler gibi gruplar için geliştirilebilir ve ortaklaşa üretilirse etkisinin artacağında hemfikir olunan 5 ayrı potansiyel sürdürülebilir kentsel hareketlilik projesi üzerinde durulmuştur.

Toplantıda ayrıca “SKUP Türkiye Gönüllülerinin çevrim içi toplantılarının Mart, Nisan ve Mayıs aylarında üniversiteler, iş dünyası ve kamu kurumları gibi farklı hedef gruplarıyla sürdürüleceğinin bilgisi verilmiştir.

Yeni potansiyel projelerin ve ilgili proje paydaşlarının tespit edilmesine aracılık edecek “SKUP Türkiye Gönüllülerinin bir diğer hedefinin ise bu paydaş iş birlikleri sonucunda ortaya konacak tüm projeler için ilgili belediyelerin aracılığına da başvurulması ve Eylül ayında gerçekleşecek Avrupa Hareketlilik Haftası “Kalıcı Projeler” kategorisinde yer alabilmesi olduğuna dikkat çekilmiştir.

Fotoğraflar