Logo

SKUP Türkiye, Kent Ajandası’nın İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Ulaştırma Sektörel Operasyonel Programı altında uygulanan “Şehirlerde Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik için Avrupa Birliği Desteği Projesi (SKUP Türkiye)” kapsamında daha etkin ve sürdürülebilir iletişime yönelik bir uygulama olan, Kent Ajandası’nın ilk toplantısı 9 Şubat 2024 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilmiştir. Halihazırda SKUp yürütmekte olan Belediye temsilcileri toplantıya katılım sağlamıştır.

SKUP Türkiye Projesi İletişim Anahtar Uzmanı ve toplantının moderatörü Ayşe Sarp Gür, SKUP Türkiye projesiyle ilgili kısa bilgiler paylaşarak, projenin iletişim faaliyetleri ve yaklaşımını özetlemiştir. Açık iletişimin, paydaş katılımının ve vatandaşları sürdürülebilir ulaşıma teşvik etmenin öneminden bahsetmiştir.

Kent Ajandası üzerine çalışan İletişim Uzmanı Gülin Rahvancı, projeye ve planlanan zaman çizelgesine dair bir sunum yapmıştır. Belediyelerin düzenlediği etkinlikleri SMS pazarlaması ile duyururken, sürdürülebilir ulaşım yöntemlerini kullanmaya teşvik eden ödüllendirmeler yapılmasına dayalı olan Kent Ajandası’nın işleyişini açıklamıştır. Çeşitli SMS örnekleri, yönlendirmeler, iş birliği amacıyla kullanılması gereken hashtagleri katılımcılara tanıtmıştır.

Kocaeli, Gaziantep, İstanbul, Konya, Ankara ve Eskişehir Büyükşehir Belediyelerinden iletişim ve ulaşım uzmanları, kendi belediyeleri tarafından yürütülen ilgili olabilecek çalışmaları ve projeye dair fikirlerini paylaşmıştır. Sürdürülebilir ulaşım ve paydaş katılımının önemi tartışılmış, açık iletişim ihtiyacına ve kullanılacak dilin anlaşılır ve vatandaşlar için ilgi çekici olması gerektiğine vurgu yapılmıştır.

İş birliği çalışmalarının sürdürülmesinde, koordinasyon ve desteğin geliştirilmesinin öneminden bahsedilmiştir. Yapılacak ortak çalışmaların belediyeler tarafından vatandaşlarına ve onların beklentilerine en uygun biçimde yerelleştirilmesinin önemi vurgulanmıştır. Eş zamanlı yürütülen SKUP Türkiye Gönüllüleri logosunun, belediyeler tarafından ilgili iletişim çalışmalarında ve görünürlük malzemelerinde kullanılabilmesi için SKUp yürüten, yürütmüş olan veya yürütecek belediyeler adına ayrı ayrı hazırlanması ve dağıtılmasına karar verilmiştir.

Toplantıda yer alan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Ulaştırma Politikası ve İklim Değişikliği Ekip Koordinatörü Dr. Göktuğ Kara, stratejik iletişimin önemini ve kalıcı çözümlere duyulan ihtiyacı vurgulamıştır.