Logo

Genel Müdürlüğümüz ve Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı Arasında Eşgüdüm Toplantısı Yapıldı

13 Eylül 2022 tarihinde Genel Müdürümüz Sn. Burak AYKAN başkanlığında Bakanlığımız ve Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı arasında ulaştırma sektöründe AB ile yürütülmekte olan çalışmalara ilişkin olarak güncel konuların görüşüldüğü bir eşgüdüm toplantısı yapılmıştır.

Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığından Avrupa Birliği ile İlişkiler Genel Müdürü Sn. Elif KURŞUNLU, Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Sn. Bülent ÖZCAN, Genel Müdür Yardımcıları Sn. Murat ŞEN ve Sn. Serdar ÖZTÜRK ile AB İşleri Uzmanı Dr. Özge CEVHER’in katılım sağladığı toplantıda Bakanlığımızı temsilen AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Sn. Burak AYKAN, AB Yatırımları Dairesi Başkanı Sn. Dr. Tijen İĞCİ, Uluslararası Politikalar Dairesi Başkanı Sn. Mustafa İMAMOĞLU ve AB Uzmanları Burcu ÖZCAN ile Mehmet Sefa CEYHAN katılım sağlamıştır.

Oldukça verimli geçen toplantıda ulaştırmanın tüm modlarında AB ile mevcut işbirliğimizin geliştirilmesi, bağlantısallığın artırılması, Avrupa Yeşil Mutabakatı ve emisyon ticareti gibi konuların yanı sıra AB mali işbirliği ve USOP’un uygulamasına ilişkin önemli hususlar görüşülmüştür.