Logo

USOP'un önemli projelerinden biri olan U-IMT Projesi kapsamında 'Demiryolu Sektörü için Sürdürülebilir Finansman ve Yeşil Bonolar' Eğitimi gerçekleştirildi

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığının nihai faydalanıcı olduğu, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen ve USOP'un önemli projelerinden biri olan “Türk Demiryolu Sektöründe İntermodal Taşımacılık Hizmetlerinin Güçlendirilmesi” projesi (U-IMT) kapsamında 'Demiryolu Sektörü için Sürdürülebilir Finansman ve Yeşil Bonolar' Eğitimi, Sn. Mehmet Nadir Erhan tarafından verilmiştir.

22-23 Mayıs 2024 tarihlerinde Ankara’da düzenlenen eğitimde projenin paydaşlarından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı; Strateji Geliştirme Başkanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın diğer ilgili birimleri ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), TCDD Taşımacılık A.Ş., Ticaret Bakanlığı; Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı; Ulaştırma, Haberleşme ve Sanayi Sektörleri Dairesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı; Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı temsilcileri katılmıştır.

İki gün olarak planlanan eğitimde sürdürülebilir finansın temel kavramları demiryolu üzerinde durularak sunulmuş ve yeşil bonolar hakkında detaylı dersler verilmiştir. Eğitim soru cevap şeklinde interaktif olarak gerçekleşmiştir. 

Fotoğraflar