Logo

“Türkiye Demiryolu Sektöründe Intermodal Taşımacılık Hizmetlerinin Güçlendirilmesi” Projesi Başlangıç Toplantısı Gerçekleştirildi

Ulaştırma Sektörel Operasyonel Programı (USOP) altında yürütülecek olan “Türkiye Demiryolu Sektöründe Intermodal Taşımacılık Hizmetlerinin Güçlendirilmesi Projesi” başlangıç toplantısı 18 Ekim 2022 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, AB Türkiye Delegasyonu ve Yüklenici Konsorsiyumun üst düzey yetkililerin katılımıyla gerçekleşti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı ev sahipliğinde düzenlenen toplantının açılış konuşmaları AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü ve Program Otoritesi Başkanı  Sn.Burak AYKAN, Strateji Geliştirme Başkanı Sn.Dr. Yunus Emre AYÖZEN ve AB Türkiye Delegasyonu Ulaştırma Politikası ve İklim Değişikliği Ekip Koordinatörü Sn.Göktuğ KARA tarafından yapıldı.

Projenin uygulanması ile ilgili ayrıntılı bilginin paylaşıldığı toplantıda Konsorsiyum Lider Firması WEglobal adına Genel Müdür Sn.Levent ERGEN, Proje Takım Lideri Sn.Salvatore D’ALFONSO ve Ulaştırma Ekonomisti Sn.Tom KENNEDY sunumlarını gerçekleştirdi. Projenin başlangıç tarihi 24 Ekim 2022 olarak belirlendi.

Toplantıya Avrupa Birliği Yatırımları Daire Başkanımız Sn.Dr. Tijen İĞCİ ve Planlama Daire Başkanı Sn.Dr. Demet CAVCAV da  iştirak etti.