Logo

2. Yıllık Performans Değerlendirme Çalıştayımızı Gerçekleştirdik

IPA II (2014-2020) Döneminde Ulaştırma Program Otoritesi ve Nihai Faydalanıcıların Güçlendirilmesi için Teknik Destek Projesi kapsamında 13 - 16 Ekim 2022 tarihleri arasında Afyonkarahisar’da AB Yatırımları Dairesi olarak ikinci yıllık performans değerlendirme çalıştayımızı gerçekleştirdik.

Dairemiz uzmanlarnın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz çalıştay, AB Yatırımları Dairesi Başkanımız ve IPA Direktörü, Sn. Dr. Tijen İĞCİ’nin açılış konuşmasıyla başladı. İlk oturumda IPA II dönemi fon kullanım durumu, gelecek dönemde karşılaşılması muhtemel riskler ve bu risklerin karşısında alınacak önlemler Mali Yönetim Birimimizin moderasyonunda ele alındı.

Çalıştayın ikinci gününde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rekabetçi Sektörler Programında Bilgi Yönetim Sisteminden (MIS) sorumlu  uzmanlar MIS kullanımına ilişkin ayrıntılı bilgi içeren bir sunum yaptı.  

Çalıştayın üçüncü gününün ilk oturumunda Programlama, İzleme ve Değerlendirme Birimimiz ve Kalite Güvence ve Kontrol Birimimiz uzmanları IPA III çalışmaları hakkında bilgi verdi. Oturum, Teknik Destek projemiz Takım Liderinin sunumuyla devam etti. Sabahki oturum, birimlerimizin gelecek dönemdeki ihtiyaçları ve bu ihtiyaçların karşılanması, Teknik Destek projesi kapsamında yapılabilecekler ve birimler için alternatif modelleri kapsadı. Öğleden sonraki oturum, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürümüz ve Program Otoritesi Başkanı Sn.Burak AYKAN’ın ziyaretiyle başladı. Sn.Aykan konuşmasında birimimizden önümüzdeki dönemdeki beklentilerini aktardı ve geride bıraktığımız dönem için teşekkürlerini iletti. Oturumun devamında ise katılımcılar birim bazında gruplara ayrılarak moderatör eşliğinde kendi birimlerinin ihtiyaçlarını değerlendirdi ve bu ihtiyaçların çözümleri üzerine sunumlar gerçekleştirdi.

Çalıştayın son gününde katılımcılar üç gün boyunca gerçekleştirilen çalışmaların çıktılarını değerlendirdi. Oturumun sonunda Dr. Tijen İĞCİ kapanış konuşmasını yaparak ve tüm katılımcılara teşekkür ederek çalıştayı sonlandırdı. 

Fotoğraflar