Logo

İsveç’e Çalışma Ziyareti Gerçekleştirdik

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca yönetilen Ulaştırma Sektörel Operasyonel Programı (USOP) altında finanse edilen IPA II (2014-2020) Döneminde Ulaştırma Program Otoritesi ve Nihai Faydalanıcıların Güçlendirilmesi için Teknik Destek Projesi kapsamında 24-26 Eylül 2024 tarihlerinde İsveç’in Stockholm ve Linköping şehirlerine çalışma ziyareti gerçekleştirilmiştir.

AB Yatırımları Dairesi Başkanı ve AB Yatırımları Dairesinden 5 personel ile 2 proje yöneticisinden oluşan 8 kişilik heyet İsveç’te olası iş birliklerini ve halihazırda devam eden projeleri incelemek üzere yetkililerle görüşmüştür ve saha ziyaretleri gerçekleştirmiştir.

24 Eylül tarihinde AB Yatırımları Dairesi Başkanı Dr. Tijen İğci başkanlığında Stockholm’de çalışmalara başlayan Türk heyeti, ilk gün İsveç Kırsal İşler ve Altyapı Bakanlığı ve Trafikverket (İsveç Ulaştırma İdaresi) yetkilileri ile bir araya gelmiştir. İsveçli yetkililer, İsveç'te ulaştırma alanındaki uygulamalar, gerçekleştirilmiş ve planlanan projeler hakkında heyetle bilgi ve tecrübelerini paylaşmışlardır. Ayrıca, devam eden yatırımlar ve AB projelerine yönelik destekler hakkında bilgilendirme yapılmıştır.

Daha sonra Türk heyeti Türkiye İsveç Büyükelçiliği’ni ziyaret ederek  Büyükelçi Yönet Can Tezel ve elçilik yetkilileri ile bir araya gelmiştir. Türkiye ile İsveç arasındaki iş birliği olanakları hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur.

Aynı gün Stockholm Merkez İstasyonu’nda gerçekleştirilen saha ziyareti kapsamında istasyonda devam eden Getingmidjan Projesi ve planlanan renovasyon çalışmaları hakkında bilgi alınmıştır.

25 Eylül tarihinde Trafikverket ofisinde gerçekleştirilen görüşmelerde trafik güvenliği, kamu ulaştırma projeleri ve gelecekteki ulaşım sistemleri üzerine detaylı sunumlar yapılmıştır. Aynı gün Ragn-Sells tesislerine yapılan saha ziyaretleri kapsamında elektrikli kamyonlar ve şarj altyapısı hakkında bilgi alınmıştır.

26 Eylül tarihinde ise Linköping şehrinde VTI – İsveç Ulusal Karayolu ve Ulaştırma Araştırma Enstitüsü’ne bir ziyaret gerçekleştirilmiştir. Bu ziyaret sırasında kaza güvenliği, sürüş simülatörleri ve yeni ulaşım teknolojileri üzerine araştırmalar hakkında bilgiler paylaşılmıştır. Son olarak, East Link Projesi kapsamında Linköping Proje Ofisi ve İsveç’te inşa edilen yeni demiryolu hattı ile ilgili bir saha gezisi gerçekleştirilmiştir. 

Fotoğraflar