Logo

USOP'un önemli projelerinden biri olan U-IMT Projesi kapsamında İspanya’ya Çalışma Ziyareti gerçekleştirildi

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığının nihai faydalanıcı olduğu, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve USOP'un önemli projelerinden biri olan “Türk Demiryolu Sektöründe İntermodal Taşımacılık Hizmetlerinin Güçlendirilmesi (U-IMT) Projesi” kapsamında İspanya Çalışma Ziyareti gerçekleştirilmiştir.

6-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında, Madrid, Zaragoza ve Barselona şehirlerindeki taşımacılık ile alakalı kuruluşlara ziyaretler gerçekleştirilmiştir. Çalışma Ziyareti heyeti, Kilit Uzman ve Teknik Destek Ekibinin yanı sıra, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan Strateji Geliştirme Başkanlığı, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, TCDD ve TCDD Taşımacılık A.Ş.’den katılımcılardan oluşmuştur.

Çalışma Ziyareti Madrid’de başlamış, Türkiye Cumhuriyeti Madrid Büyükelçiliği’ne, İspanya Ulaştırma, Hareketlilik ve Kentsel Gündem Bakanlığı’na ve İspanya Devlet Demiryolları Tren İşletmeciliği olan RENFE’nin Madrid-Abroñigal Mercancías Terminali’ne ziyaretler gerçekleştirilmiştir. Ziyarete Zaragoza Lojistik Merkezi (ZLC)’nin ADIF Plaza Intermodal Terminali’ne ziyaret ile devam edilmiş, devamında Lojistik Merkez’in TmZ – Demiryolu-Liman Taşımacılığı kısmı da ziyaret edilmiştir. Ziyaretin Barselona ayağında, Barselona Limanı ziyaret edilmiş, Limanda deniz ziyareti, Morrot demiryolu terminali ziyareti, konteyner terminali ziyareti gerçekleştirilmiş ve liman ağı stratejisine ilişkin bilgiler Barselona Liman Başkanlığı tarafından temin edilmiştir. Ziyaretin son durağında, Barselona Limanında konumlanan Avrupa Kısa Mesafeli Deniz Taşımacılığı Okuluna ziyaret gerçekleştirilmiştir.

Fotoğraflar