Logo

#USOPYollarda Mobil Tanıtım Merkezi Kariyer Fuarları Türkiye Turu Başarıyla Tamamlandı

#USOPYollarda Mobil Tanıtım Merkezimiz mart ayı boyunca Türkiye’nin farklı bölgelerinde binlerce ziyaretçiyle buluştu. Merkezimiz yüzbinlerce kişiye ulaşarak hem USOP çatısında altında yer alan projeleri hem de gençlere Avrupa Birliğinin sağladığı eğitim fırsatlarını anlattı.

Yüz yüze yapılan tanıtımlarla toplamda yaklaşık 4500 kişiye bilgi aktarılırken, sosyal medya ile ayrıca 125 bin kişiye başarıyla ulaşıldı. 

#USOPYollarda Mobil Tanıtım Merkezimiz 4 ve 5 Mart 2022 tarihlerinde Trabzon’da her yıl farklı üniversitelerden 20.000’e yakın öğrenciye ev sahipliği yapan, başta bilişim, eczacılık, savunma sanayi, ulaşım, eğitim, bankacılık olmak üzere birçok farklı sektörü kapsayan Doğu Karadeniz Kariyer Fuarıyla turuna başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Sn. Burak Aykan, Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı’nda Mobil Tanıtım Merkezimizi ziyaret etti ve çeşitli görüşmelerde bulundu.

Fuar boyunca pek çok resmi temas da gerçekleştirildi. Trabzon Büyükşehir Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Sn. Samet Ali Yıldız Mobil Tanıtım Merkezimizi ziyaret etti. Kıyı Emniyeti Trabzon Müdürü Sn. Mustafa Bahar Mobil Tanıtım Merkezimizi ziyaret eden isimlerdendi. Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Sn. Salih Tan, Denizcilik Genel Müdürü Sn. Ünal Baylan, Personel Genel Müdürü Sn. Leyla Akıncı ve Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Sn. Nurgül Uraloğlu’nun da aralarında bulunduğu Bakanlığımız üst düzey yetkilileri USOP Mobil Tanıtım Merkezimizi ziyaret etti. Ziyarette USOP’un faaliyetleri, proje detayları ile ilgili genel bilgilendirmeler yapıldı.

7 ve 8 Mart 2022 tarihlerinde Erzurum’da Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezinde düzenlenen Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DAKAF’22) ise ikinci durağımızdı. Sektör paydaşlarının ve gençlerin fuara yoğun katılımı dikkat çekti.

Devamında 11 ve 12 Mart tarihlerinde GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Gaziantep Üniversitesinin (GAÜN) ev sahipliğinde düzenlenen İpekyolu Kariyer Fuarı’na katıldık. Üniversite öğrencisi ve mezunları, kamu ile işverenlerle buluşturmak amacıyla GAÜN Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen fuarda, Mobil Tanıtım Merkezimiz iki gün boyunca bölge halkı ve gençlerle buluştu ve bilgilendirme çalışmaları yaptı.

Doğu Akdeniz bölgesindeki yedi devlet üniversitesi, iki vakıf üniversitesi ve Kıbrıs üniversitelerinin ortaklığında; Çukurova Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 14 ve 15 Mart tarihlerinde ise Doğu Akdeniz Kariyer Fuarı’na katıldık.

21 ve 22 Mart tarihlerinde ise Mobil Tanıtım Aracımız İzmir’de, Fuar İzmir A Holde İzmirlilerle buluştu. Çevre şehirlerdeki üniversitelerden öğrencilerin alana taşınmasıyla iki günlük fuar, festivale dönüştü.

25 ve 26 Mart tarihlerinde ise Bolu AİBÜ Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Batı Karadeniz Kariyer Fuarı, Mobil Tanıtım Merkezimiz için yoğun iletişim trafiğinin gerçekleştirildiği duraklardan bir diğeri oldu.

Kariyer fuarlarının temel amaçlarından ilki Mobil Tanıtım Merkezi ekibimiz aracılığıyla birebir öğrencilere USOP, ÇE-KA, AB Projeleri, Erasmus+, Avrupa Dayanışma Programları ve Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı (SUMP) ile ilgili bilgilendirme yapılmasıydı. Bu bilgilendirmeler açık havada yer alan #USOPYollarda mobil tanıtım merkezimiz dışında, fuarların gerçekleştiği binaların içinde de devam etti.

Kariyer fuarlarının ikinci amacı ise paydaş kurumlarımız arasında yer alan Ulusal Ajans tarafından öğrencilere Erasmus+, değişim ve katılım programları hakkında bilgilendirme ve soru-cevap etkinliği gerçekleştirilmesiydi. Tüm bölgelerde bu amaca yönelik çalışmalar ve sunumlar yapıldı, binlerce öğrenciye yönlendirme ve danışmanlık hizmeti verildi. Mesleki tecrübelerini öğrencilerle paylaşan uzmanlarımız, projelerin ülkemize ne gibi katkıları olacağına, hangi istihdam alanlarının ortaya çıkacağına dair önemli ipuçları verdiler.

Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçi akınına uğrayan fuarlarda iş, staj ve eğitim fırsatları hakkında yönlendirme ve bilgi edinen öğrencilerin dışında mezun öğrenciler, ortaokul öğrenci grupları ve aileler çevre şehirlerden katılım sağladı. Fuarlar esnasında birçok yarışma, aktivite, hediye dağıtımı, eğitim, sunum ve simülasyon gösterileri yapıldı. Dolu dolu geçen fuarlarda sosyal medya kampanyası ile USOP görünürlük ve farkındalığı başarılı bir şekilde sağlandı.

Mart ayı boyunca son derece enerjik geçen etkinliklerin ardından Mobil Tanıtım Merkezimiz yeni şehirlerde vatandaşlarla buluşmak üzere yeni rotaları ve kampanyaları için hazırlanıyor. 

Fotoğraflar