Logo

USOP'un önemli projelerinden biri olan U-IMT Projesi kapsamında ‘Ulaştırma Sistemleri, Planlama ve Modelleme Mikro Seviye’ Eğitimi gerçekleştirilmiştir

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığının nihai faydalanıcı olduğu, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen ve USOP'un önemli projelerinden biri olan “Türk Demiryolu Sektöründe İntermodal Taşımacılık Hizmetlerinin Güçlendirilmesi” projesi (U-IMT) kapsamında ‘Ulaştırma Sistemleri, Planlama ve Modelleme Mikro Seviye’ Eğitimi, Dr. Öğretim Üyesi Güzin Akyıldız Alçura ve Prof. Dr. Halit Özen tarafından verilmiştir.

30 Nisan-3 Mayıs 2024 tarihlerinde Ankara’da düzenlenen eğitime Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı ve Bakanlığın diğer ilgili birimlerinin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), TCDD Taşımacılık A.Ş., ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı temsilcileri katılmıştır.

İki gün olarak planlanan eğitimde ulaştırma sistemleri planlaması ve modellemesinin temel kavramları ve özellikleri hakkında detaylı dersler ve uygulama örnekleri verilmiştir. 

Fotoğraflar