Logo

SKUp Türkiye Kapsamında Düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası’nın Lansman Etkinliği Ankara’da Gerçekleşti

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının sözleşme makamı ve Türkiye Belediyeler Birliğinin nihai faydalanıcısı olduğu ‘Şehirlerde Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik için Avrupa Birliği Desteği Projesi’ (SKUP Türkiye) kapsamında düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası’nın lansman etkinliği 21 Haziran 2023 tarihinde Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) hizmet binasında 120 kişilik bir katılım ile gerçekleştirilmiştir.

SKUP Türkiye Projesi kapsamındaki Avrupa Hareketlilik Haftası’nın bu seneki teması “Şehrini Keşfet - Gelecek Enerjini Koru!” olarak belirlenmiştir.

SKUP Türkiye Projesinin tanıtım filmi gösterimi ve SKUP Türkiye Projesinin internet sitesi tanıtımıyla başlayan Avrupa Hareketlilik Haftası’nın lansmanı; AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, TBB Başkanı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü ve Program Otoritesi Başkanı Burak Aykan, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı, Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, büyükelçiler, belediye ve kamu kurumlarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşmiştir.

Toplantı Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın açılış konuşmasıyla başlamıştır. Sayın Yılmaz, konuşmasında sürdürülebilir kentsel ulaşım yöntemleri konusunda çok mesafe kat edildiğini ifade etmiştir.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı, Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay da gelecek nesilleri küresel iklim değişikliği ve enerji sorunlarından korumak için sürdürülebilir ulaşım ve Avrupa Hareketlilik Haftası’nın önemine değinmiştir.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı, Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında TBB ile işbirliklerinin devam etmesinden memnuniyet duyduğunu dile getirirken SKUP Türkiye ile yaratılmak istenen farkındalık ve davranış değişikliklerinden bahsetmiştir. Avrupa ülkelerinde ulaşımın fosil enerjiden uzaklaştırılmaya başlandığını, Türkiye’de de bunun olması için çalışmalar yapıldığını ve sürdürülebilir enerji için hep birlikte ele ele verilmesi gerekliliğinin önemine değinmiştir.

Ulaşım sektörünün AB fonlarının etkin kullanıldığı bir sektör olduğunu belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü ve Program Otoritesi Başkanı Burak Aykan, belediyelerle yapılan işbirliklerinde sürdürülebilir enerjiyi hedefine koyan bu projenin çok önemsendiğini ve desteklerinin ve farkındalık artırma gayretlerinin devam edeceğini ifade etmiştir.

Açılış konuşmalarının ardından düzenlenen oturumda EuroVelo Türkiye Ulusal Koordinatörü, Enerji Verimliliği ve Çevre Koruma Derneği Başkanı Feridun Ekmekci sürdürülebilir ulaşım yöntemleri hakkında sunum yapmıştır. SKUP Türkiye Proje Direktörü Wolfgang Backhaus- Rupprecht Consult ise etkinliğe video konferansla katılmıştır.

Fotoğraflar