Logo

Avrupa Hareketlilik Haftası’nın Bu Yılki Tanıtım Toplantısı Kampanyanın Ülkemizdeki Koordinatörü Olan Türkiye Belediyeler Birliği’nde Gerçekleştirildi

Avrupa Komisyonu’nun sürdürülebilir kentsel hareketlilik alanında farkındalığı artırmak amacıyla oluşturduğu en önemli kampanya olan #AvrupaHareketlilikHaftası her yıl 16-22 Eylül’de kutlanmaktadır. 

Tanıtım toplantısına TBB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyon Başkan Yardımcısı Büyükelçi Müsteşar Eleftheria Pertzinidou ile AB Dönem Başkanı Çekya’nın Ankara Büyükelçisi Pavel Vacek katıldı.

Dışişleri Bakanlığımız Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı ve Büyükelçi Vacek birlikte pedallayarak toplantının gerçekleştiği TBB binasına geldiler. Tanıtım toplantısında, AB ile daha güçlü iş birliğine vurgu yapan TBB Başkanı Şahin, sürdürülebilir kentsel hareketlilik planları çerçevesinde insanların yaşam alışkanlıklarını daha iyi yönde değiştirmek ve zihinsel dönüşümü başlatmak için Avrupa Hareketlilik Haftası(AHH)’nın çok önemli olduğunun altını çizdi. Toplantıda yaptığı açılış konuşmasında Eleftheria Pertzinidou Avrupa Hareketlilik Haftası'nın kişisel araçlara bağlılığı azaltacak bir davranış değişikliği yaratmayı hedeflediğini, bisiklet, yürüme ve toplu taşıma araçları ile düşük karbon hedeflerinin yakalanabileceğini dile getirdi. Türkiye Belediyeler Birliği’nin önemli katkılarıyla belediyelerce AHH’ya katılımının ülkemizde çok iyi bir noktaya geldiğinin altını çizen Kaymakcı ise konuşmasında sürdürülebilir ulaşım, yerel yönetimlere sağlanan destekler ile Türkiye -AB Şehir Eşleştirme projeleri üzerinde durdu. Toplantıya katılan STK temsilcilerinin soruları üzerine USOP altından finanse ettiğimiz ve geçen ay başlangıç toplantısını yaptığımız “Türkiye’de Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik için Belediyeler Birliğine Teknik Destek Projesi”nin kapsadığı aktiviteler hakkında da bilgiler paylaşıldı.

 

Fotoğraflar