Logo

Mali İşbirliği Koordinasyon Kurulu Toplantısı 9 Ocak 2023 Tarihinde Gerçekleştirildi

AB mali yardımlarının genel işleyişini koordine etmek ve izlemek amacıyla kurulan ve yılda iki kez toplanan Mali İşbirliği Koordinasyon Kurulunun 12. toplantısı 9 Ocak 2023 tarihinde Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı ve Ulusal IPA Koordinatörü Büyükelçi Sn. Faruk KAYMAKCI başkanlığında Avrupa Birliği Başkanlığında gerçekleştirildi.

IPA Program Otoriteleri ve Lider Kurumlarının Bakan Yardımcıları ve üst düzey temsilcileri ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ile Merkezi Finans ve İhale Birimi üst düzey yöneticilerinin katılım sağladığı toplantıya Bakanlığımızı temsilen Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürümüz Sn.Burak AYKAN ve AB Yatırımları Dairesi Başkanımız Sn. Dr. Tijen İĞCİ iştirak etmişlerdir.

Toplantıda AB Başkanlığınca IPA II ve III dönemi uygulaması, IPA III programlaması, IPA III Yetki Devri hazırlıkları, Türkiye Yatırım Platformu çalışmaları ile Birlik Programları dahil olmak üzere AB fonlarına bütüncül yaklaşım hakkında bilgi verilmiştir. IPA kurumları ise  programları kapsamında uygulanan ve planlanan faaliyetlerine ilişkin bilgilendirmede bulunmuştur.