Logo

Kocaeli Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı (Kocaeli SkUp) Kapsamında 6. Proje Yönlendirme Komitesi Toplantısı Gerçekleştirildi

Kocaeli Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı kapsamında Proje Yönlendirme Komitesi, 30 Nisan 2024 tarihinde, Kocaeli Kongre Merkezi’nde altıncı kez bir araya gelmiştir.

Toplantı; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Ali Bilgi ve ekibinin ev sahipliğinde, Sözleşme Makamı adına Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı AB Yatırımları Dairesi Başkanı Dr. Tijen İğci, Sözleşme Yöneticisi Adem Koç, Tanıtım ve Görünürlük Görevlisi Alper Kaya ve Mali Yönetim Biriminden Sayın Emrah Baltacı’nın katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Ali Bilgi toplantının açılış konuşmasını yaparak proje süreciyle ilgili genel bilgileri ve ilerleyişi aktardı. Ardından Yüklenici EGIS & Boğaziçi Proje konsorsiyumu adına Proje Takım Lideri Philippe Calvie, Proje Koordinatörü Melike Sarım Boynuyoğun ve Finans Uzmanı Jenny Salinas; proje sürecine dair genel bilgiler ile birlikte devam eden, tamamlanan ve planlanan çalışmalar hakkında bilgi veren sunumlarını gerçekleştirmiştir.

Sunumda, tamamlanan çalışmalar kapsamında teslim edilen raporlar, eğitimler, görünürlük faaliyetleri üzerinde durulmuştur. Aynı zamanda mayıs ayında Fransa’nın Lyon kentine gerçekleştirilecek olan çalışma ziyaretinin detayları paylaşılmıştır.

Bunların yanı sıra, halihazırda devam eden Eylem Planı çalışmaları kapsamında tanımlanan eylemler, önceliklerin belirlenmesi için yapılan değerlendirmeler ve paydaşların eylem planına katkılarının alınması için 24.05.2024 tarihinde planlanan çalıştaydan bahsedilmiştir.

Tüm bu bilgiler sonrasında Dr. Tijen İğci, projeyle ilgili tüm süreçlerin zamanında, şartname ve kılavuzlara uygun olarak tamamlandığını; devam eden çalışmaların takvime uygun bir şekilde ilerlediğini belirterek teşekkürlerini aktarmıştır. Ardından, projenin son aylarında olduğu ve bitmeye yaklaştığından bahsederek, projenin bu zamana kadarki süreçte başarılı bir şekilde ilerleyişinden memnuniyet duyduğunu ve Türkiye genelinde örnek bir proje olarak gördüğünü ileterek toplantının kapanışını gerçekleştirmiştir.

Fotoğraflar