Logo

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Tarafından Hazırlanacak Türkiye için Ülke Strateji Belgesine Yönelik İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası tarafından hazırlanacak Türkiye için Ülke Strateji Belgesi kapsamında 20 Aralık 2023 tarihinde düzenlenen çevrim içi istişare toplantısında ülkemizin ulaştırma sektöründe yakın gelecekteki yatırım öncelikleri, karşılaştığı zorluklar ve fırsatları görüşülmüştür.

Toplantıya Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü ve Program Otoritesi Başkanı Burak AYKAN, AB Yatırımları Dairesi Başkanı Dr. Tijen İĞCİ, Uluslararası Politikalar Dairesi Başkanı Mustafa İMAMOĞLU, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Ülke Başkan Yardımcıları Şule KILIÇ ve Mehmet ÜVEZ’in yanı sıra Bakanlık ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasından ilgili uzmanlar katılım sağlamıştır.

Toplantıda Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasının hazırlayacağı Ülke Strateji Belgesi kapsamında kısa, orta ve uzun vadede gerçekleştirilmesi planlanan ulaştırma sektörü yatırımları ve öncelikli projeler gibi konular ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının görüş ve değerlendirmeleri ele alınmıştır. Sayın Burak AYKAN tarafından IPA fonları ile eş finanse edilen Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı (Çerkezköy-Kapıkule kesimi) Projesi’nin Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantısı başta olmak üzere ulaştırma sektöründeki yatırımlar hakkında bilgi verilmiştir.