Logo

#USOPYollarda Okul Tanıtım Kampanyası Türkiye’nin Dört Bir Yanında

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Ulaştırma Sektörel Operasyonel Programı (USOP) kapsamında tanıtım ve görünürlük faaliyetlerini yürüten Mobil Tanıtım Merkezi, 2022 yılının Mayıs ayından beri Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde öğrencilerle buluşuyor. #USOPYollarda sloganıyla yolculuğunu gerçekleştiren mobil tanıtım merkezi, ilkokul, ortaokul ve liseli gençlerin, öğretmenlerin ve dolayısıyla da öğrenci velilerinin Avrupa Birliği ile ülkemizin ulaştırma sektöründe imza attığı önemli projelerden, bu konudaki güncel gelişmelerden haberdar olmalarını sağlıyor.

#USOPYollarda, başta Avrupa Birliği standartları düzeyinde rekabetçi, erişilebilir ve sürdürülebilir bir ulaştırma sisteminin ülkemize entegrasyonunu kolaylaştırmak için hayata geçirilen Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı (SKUp) projelerini gençlere aktarmaktadır. Aynı zamanda Demir İpekyolu’nu Türkiye üzerinden Avrupa’ya bağlayacak olan Çerkezköy-Kapıkule (ÇE-KA) projemiz ile birlikte akıllı ulaşım sistemlerine ait başlıklar olan sürdürülebilirlik, erişilebilirlik, yeşil ve toplu ulaşım, karbon salınımının azaltılması gibi kavramların da ne olduğunu gençlere anlatmaktadır.

#USOPYollarda okul bilgilendirme kampanyası Mayıs 2022’de Ankara’da başladı. Haziran ayını da kapsayarak Tekirdağ’daki okullarla devam etti. Eylül ayında yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla sıradaki durağımız İzmir oldu. Eylül ayının Avrupa Hareketlilik Haftasına da denk gelmesiyle, İzmir’de başlayan Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı Projesi(SKUp) çerçevesinde, “Okula Pedallıyorum” etkinliğine de katıldı. Eylül sonu ve ekim ayı boyunca ise okul bilgilendirme kampanyasının merkezi önce Kayseri sonra da Ankara oldu. 

Okul bilgilendirme kampanyası başladığından bu yana, toplamda 12 hafta boyunca 10.000’e yakın öğrenciye doğrudan ulaşılarak bilgilendirme yapıldı ve sorular yanıtlandı. Kampanya kapsamında öğrencilere hazırlanan yapboz ve #USOPYollarda mobil tanıtım merkezimizin maketleri ile bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

 

Fotoğraflar