Logo

U-IMT Projesi Kapsamında ʻUlaştırma Sistemleri, Planlama ve Modelleme Makro Seviyeʼ Eğitimi Gerçekleştirildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca yönetilen Ulaştırma Sektörel Operasyonel Programı (USOP) altında finanse edilen ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığının Nihai Faydalanıcısı olduğu “Türk Demiryolu Sektöründe İntermodal Taşımacılık Hizmetlerinin Güçlendirilmesi (U-IMT) Projesi” nin ʻUlaştırma Sistemleri, Planlama ve Modelleme Makro Seviyeʼ Eğitimi, Prof. Dr. Umut Rıfat Tuzkaya tarafından verilmiştir.

26-27 Eylül 2024 tarihlerinde Ankara’da düzenlenen eğitimde Projenin paydaşlarından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı; Strateji Geliştirme Başkanlığı ve Bakanlığın diğer ilgili birimleri ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), TCDD Taşımacılık A.Ş., Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü Lojistik ve Taşımacılık Hizmetleri Daire Başkanlığı temsilcileri katılmıştır.

İki gün süren eğitimde ulaşım koridorlarının temel kavramları anlatılmıştır. Oturumların içeriği; sürdürülebilir planlama sürecine giriş, hedeflerin tanımlanması, entegre sürdürülebilir politikalar, topluluk ihtiyaçlarının, seyahat modellerinin ve demografinin analizi, dağıtım lojistiği, ekonomik politikada lojistiğin önemi, uygulamaların yönetilmesi, taşımacılık politikası değerlendirmesi ve sonuçların izlenmesi, planlama araçları gibi konulardan oluşmuştur. Eğitim, oturumlar boyunca soru-cevap formatında, interaktif bir şekilde gerçekleştirilmiştir.