Logo

Kocaeli Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı (Kocaeli SKUp) Kapsamındaki 3. Proje Yönlendirme Komitesi Toplantısı Gerçekleştirildi

Kocaeli Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı Projesi kapsamında Proje Yönlendirme Komitesi 15 Haziran 2023 tarihinde 3. kez bir araya gelmiştir.

Kocaeli Kongre Merkezi’nde yapılan toplantı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Sayın Ahmet ÇELEBİ’nin ev sahipliğinde, Sözleşme Makamı adına AB Yatırımları Dairesi Başkanı Sayın Dr. Tijen İĞCİ, Sözleşme Yöneticisi Sayın Serdar YILMAZ ve Tanıtım ve Görünürlük Görevlisi Sayın Alper KAYA’nın katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Projenin ilerlemesine ilişkin tamamlanan ve devam eden çalışmalar, yüklenici EGIS & Boğaziçi Proje konsorsiyumu adına Proje Takım Lideri Sayın Philippe CALVIE, Yerel Proje Müdürü Sayın Yücel ERDEM DİŞLİ, Proje Koordinatörü Sayın Melike Sarım BOYNUYOĞUN ve İletişim ve Paydaş Katılım Uzmanı Sayın Murat ÇAĞATAY tarafından sunulmuştur.

Çalışma takvimine uygun olarak devam eden projede paydaş ve vatandaş katılımı kapsamında yapılan 12 tematik çalıştayın sonuçları ve paydaşların ve vatandaşların oylarıyla belirlenen Kocaeli’nin ortak vizyonu hakkında bilgi verilmiştir. Kapasite geliştirme çalışmaları kapsamında düzenlenen eğitimler ve çalışma ziyaretinden edinilen deneyimler anlatılmıştır. Ayrıca ulaşım talep tahmin modeli çalışmaları kapsamında, aktivite tabanlı modelin kalibrasyonu ve geçerlilik sınamaları hakkında detaylar aktarılmıştır.

Fotoğraflar