Logo

SMART Ankara Projesi: Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım için Yönlendirme Komitesi Toplantısı Düzenlendi

SMART Ankara Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı (SKUp) Projesinin ilk Proje Yönlendirme Komitesi Toplantısı 2 Mart 2023 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Toplantıya EGO Genel Müdürü Nihat ALKAŞ, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı AB Yatırımları Daire Başkanı Dr. Tijen İĞCİ ve Avrupa Birliği Delegasyonu Ulaştırma Sektörü Takım Koordinatörü Göktuğ KARA ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve proje ekibi katılmıştır.

SMART Ankara Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı Projesi, Ankara'da sürdürülebilir kentsel hareketliliği teşvik etmek amacıyla Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen bir projedir. Sözleşme Makamının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olduğu projenin faydalanıcısı Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğüdür.

SMART Ankara, sürdürülebilir kentsel hareketliliği teşvik etmek için toplu taşıma sistemlerini iyileştirme, bisiklet ve yürüyüş altyapısını geliştirme, trafik sıkışıklığını azaltma ve sürdürülebilir ulaşım modlarını teşvik etme hedefiyle hazırlanan bir kentsel ulaşım planıdır. Proje, çevre, ekonomi ve yaşam kalitesi açısından olumlu etkiler yaratması hedefiyle tasarlanmıştır. Projenin, Ankara'lılar için çevre, ekonomi ve hayat kalitesi gibi konularda olumlu etkileri olması öngörülmektedir.

Toplantıda Teknik Destek Ekibinin proje ilerleyişiyle ilgili sunumunun ardından katılımcılar proje kapsamında tamamlanan ve planlanan faaliyetleri görüşmüştür.