Logo

SKUp İzmir Yedinci Proje Yönlendirme Komitesi Toplantısı Gerçekleştirildi

İzmir Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı kapsamında, Proje Yönlendirme Komitesinin yedinci toplantısı 5 Haziran 2024 tarihinde İzmir İzQ Girişimcilik merkezinde yapılmıştır.

 

Toplantıya, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Yıldırım, Başkan Danışmanı Doç. Dr. Yalçın Alver, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Dr. Tolga Çilingir, İzmir Büyükşehir Belediyesi SKUp İzmir Projesi teknik koordinasyon ekibi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı AB Yatırımları Dairesi Başkanı Dr. Tijen İğci, AB Delegasyonu Ulaştırma Sektör Yöneticisi Dr. Göktuğ Kara, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı temsilcileri, Konsorsiyum Lideri Panteia firması Direktörü Menno Menist, Konsorsiyum ortaklarının temsilcileri ve Dünya Bankası yetkilileri katılım sağlamıştır.

 

Toplantı Konsorsiyum Lideri Sayın Menno Menist’in toplantı gündemini açıklamasıyla başlamıştır. Ardından Proje Yardımcı Takım Lideri Sayın Carolina Ramos son üç ay süresince proje takviminde gelinen yeri, tamamlanan faaliyetleri, modelleme faaliyetlerinde hangi aşamada olunduğunu, kapasite geliştirme çalışmaları ve görünürlük sürecinin nasıl takip edildiğine dair bir sunum gerçekleştirmiştir. Aynı zamanda Proje Konsorsiyum Firmalarının temsilcileri projenin gelecek aşamalarına dair planlanan süreç hakkında ek bilgilendirmelerde bulunmuştur.  

 

Toplantıda taraflar arası iletişim ve iş birliğinin, ortak çabalar ve projenin başarısı üzerindeki önemi vurgulanmıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Zeki Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Sayın Dr. Tolga Çilingir ve Doç. Dr. Yalçın Alver gelecek aşamalarda projeden bekledikleri katkılar üzerine yorumlarda bulunmuştur. Projenin Nihai Faydalanıcısı olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden temsilciler, projenin gelecek dönem faaliyetlerine yönelik strateji geliştirilmesi ve özel dikkat gerektiren alanların tespit edilmesinin öneminin altı çizmiştir. 

 

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nu temsilen Ulaştırma Sektör Yöneticisi Sayın Dr. Göktuğ Kara, AB Delegasyonu’nun projenin başarılı olması için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne desteklerini sunmaya her daim hazır olduklarını ifade etmiştir.  Sözleşme Makamı adına Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanı Sayın Dr. Tijen İğci ülkemizde gerçekleştirilen tüm SKUP projelerinin başarıyla tamamlanmasını temenni ettiklerini belirtmiştir ve İzmir SKUP için de  projenin Nihai Faydalanıcısı ile yakın bir biçimde çalışmanın ne denli önemli olduğunu  vurgulamıştır.

Proje Konsorsiyum’unu temsil eden yöneticiler tarafından, projenin gelecek aşamalarına ilişkin proje takvimi ve faaliyet planlamalarının; özellikle toplantıda paylaşılan bilgilendirmeleri, planlanan değişiklikleri ve yaz dönemi faaliyetlerinin yoğunluğunu göz önünde bulundurarak yeniden değerlendireceği belirtilmiştir