Logo

Mali İşbirliği Koordinasyon Kurulu Toplantısı 4 Haziran 2024 Tarihinde Gerçekleştirildi

AB mali yardımlarının genel işleyişini koordine etmek ve izlemek amacıyla kurulan ve yılda iki kez toplanan Mali İşbirliği Koordinasyon Kurulunun son toplantısı 4 Haziran 2024 tarihinde Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı ve Ulusal IPA Koordinatörü Büyükelçi Mehmet Kemal BOZAY başkanlığında Avrupa Birliği Başkanlığında gerçekleştirildi.

IPA Program Otoriteleri ve Lider Kurumlarının Bakan Yardımcıları ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ile Merkezi Finans ve İhale Birimi üst düzey yöneticilerinin katılım sağladığı toplantıya Bakanlığımızı temsilen Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı (V.) Aziz AKSU ve AB Yatırımları Dairesi Başkanı Dr. Tijen İĞCİ iştirak etmişlerdir.

Toplantıda AB Başkanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığınca IPA-II ve IPA-III dönemi uygulamasında mevcut durum, özellikle ulaştırma ve çevre sektörlerinde yürütülen Uyuşmazlık Çözüm Kurulu süreçleri ve IPA-III akreditasyonu konularında bilgi verilmiş, IPA kurumları ise kendi çalışmalarına ilişkin açıklamalar yapmışlardır.