Logo

Kocaeli Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı (Kocaeli SKUp) Projesi 1. Paydaş Katılım Toplantısı Gerçekleştirildi

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen Kocaeli Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı Projesi (Kocaeli SKUp), kentsel ulaşım sorunlarını çözerken çevresel, sosyal ve ekonomik kalkınma için yerel ve üst düzey hedeflere ulaşılmasına da katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. 2022 Ağustos ayında başlayan Kocaeli SKUp Projesinin, 2024 Ağustos ayında tamamlanması planlanmaktadır.

Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı, tüm ulaşım türlerinin gelişim ve entegrasyon dengesinde sürdürülebilir alternatifler geliştirmeyi hedefleyen stratejik bir planlama aracıdır.  Bu planı geliştirmek, plancılar, politikacılar, kurumlar, yerel ve bölgesel aktörler ve vatandaşlar arasında yoğun iş birliği, bilgi alışverişi ve istişare gerektiren entegre bir planlama sürecini içermektedir. Bu nedenle paydaş katılımı Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planının önemli adımlarından biridir.

16 Mart 2023 tarihinde Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 1. Paydaş Katılım Toplantısı ile bu süreç başlatılmıştır. Toplantıya bakanlıkların merkez ve taşra teşkilatları,  yerel yönetimler, sanayiciler, özel sektör ulaştırma hizmet sağlayıcıları, meslek odaları, üniversiteler, kırılgan grupları temsil eden kuruluşlar, sürdürülebilir ulaşım, çevre, enerji, aktif yaşam, spor konularında çalışan dernekler gibi sivil toplum kuruluşlarından yaklaşık 200 temsilci katılmıştır.

Etkinlikte, Kocaeli Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı (Kocaeli SKUp) kapsamında yapılan çalışmalar, bundan sonraki paydaş katılım süreçleri ve toplantı öncesinde belirlenen 12 kentsel hareketlilik teması tanıtılmıştır. Toplantı sonunda katılımcılar bir sonraki aşamada gerçekleştirilecek tematik çalıştaylar için tema masalarında buluşarak kayıtlarını yapmıştır.

Proje süresince paydaş toplantıları ve çalıştayları ile ilgili detaylı bilgilere https://sumpkocaeli.org/ internet sitesinden ve sumpkocaeli sosyal medya hesaplarından ulaşmak mümkündür. 

Fotoğraflar