Logo

Kocaeli Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı Ekibi, Çalışma Ziyareti Kapsamında Fransa’daydı

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Ulaştırma Sektörel Operasyonel Programı altında uygulanan Kocaeli SKUp kapasite geliştirme çalışmaları kapsamında, benzer kentlerdeki sürdürülebilir kentsel hareketlilik örneklerinin incelenmesi için çalışma ziyareti gerçekleştirilmiştir. Çalışma ziyareti, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Sayın Ali Bilgi ve teknik ekibi, AB Yatırımları Dairesinden Sözleşme Yöneticisi Sayın Adem Koç ve EGIS & Boğaziçi Proje konsorsiyumunu temsilen Proje Koordinatörü Sayın Burhan Kocaman’ın katılımıyla, 13 Mayıs 2024 – 17 Mayıs 2024 tarihleri arasında Fransa’nın Lyon kentine gerçekleştirilmiştir. Çalışma ziyareti süresince EGIS’ten farklı uzmanlar da ekibe eşlik etmiştir.

Çalışma ziyareti, 13 Mayıs 2024 tarihinde Lyon’a varış ile başlamış ve Part-Dieu bölgesine demiryolu ile yolculuk edilmiştir. Ziyaretin sonraki sürecinde yürüyüş ve bisiklet kullanımını geliştirmeye yönelik bir proje olan “Voies Lyonnaises” projesinin sunumu; bisiklet alanında tanıtım ve eğitimlerden sorumlu “La Maison du Vélo” derneğinin faaliyetlerinin sunumu; Part-Dieu bölgesinde devam eden projelerin sunumu; EGIS’in ulaşım alanındaki faaliyetlerinin ve düşük emisyon bölgesinin sunumu uzmanlar tarafından gerçekleştirilmiştir.

Bunların haricinde kent genelinde çeşitli geziler düzenlenerek uygulamalar yerinde analiz edilmiştir. Bu kapsamda e-bisiklet turu, bisiklet yollarının keşfedilmesi, Sait-Genis Laval merkezinin ziyareti, farklı ulaşım türlerinin denenmesi ve Park Et & Devam Et alanlarının keşfedilmesi gibi farklı deneyimler ile kentteki farklı uygulamalar denenmiştir.

Bu çalışma ziyareti, farklı şehirler için hazırlanan sürdürülebilir kentsel ulaşım planlarının hem planlama hem de uygulama süreçlerini yerinde inceleme ve değerlendirme imkânı sunmuş, ayrıca benzer idarelerle istişare ve işbirliği yapma fırsatı sağlamıştır. Bu sayede Kocaeli Büyükşehir Belediyesi teknik ekibi, bilgi birikimi ve deneyimini artırarak önemli kazanımlar elde etmiştir.

Fotoğraflar