Logo

İtalya’ya Çalışma Ziyareti Gerçekleştirdik

IPA II (2014-2020) Döneminde Ulaştırma Program Otoritesi ve Nihai Faydalanıcıların Güçlendirilmesi için Teknik Destek Projemiz Kapsamında 12-16 Haziran tarihlerinde İtalya’ya çalışma ziyareti gerçekleştirdik. AB Yatırımları Daire Başkanı ve AB Yatırımları Dairesi personellerinden oluşan 7 kişilik ekibimiz Roma ve Napoli’de olası iş birliklerini ve halihazırda devam eden projeleri incelemek üzere yetkililerle görüştü, saha ziyaretleri gerçekleştirdi.

12 Haziran tarihinde yola çıkan ekip, 13 Haziran’da İtalya Altyapı ve Hareketlilik Bakanlığı ile Roma Belediyesi yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirdi. Bu görüşmelerin ilk yarısında Bakanlık yetkilileri İtalya’daki uygulamalar, yapılan ve yapılmakta olan projeler ve bu projeler aracılığıyla sağladıkları altyapı ve üstyapı yatırımları hakkında ekibimizle bilgi ve tecrübelerini paylaştılar. Sonrasında ekibimiz Roma Belediyesi Hareketlilik Direktörü Alberto Di Lorenzo ve Dış ilişkiler ve Stratejiler Ofisi Müdür Stefano Brinchi tarafından karşılandı. Bu görüşmede yetkililer Roma vilayeti içerisindeki tüm ulaşımın koordinasyonu ve izlenmesinin sağlandığı Roma Hareketlilik Hizmetleri kapsamındaki çalışmalarını ve projelerini anlattılar soruları yanıtladılar. Bu iki görüşmede de potansiyel iş birlikleri ve iyi uygulamaların Türkiye’ye uyarlanması değerlendirildi.

Çalışma ziyaretinin ikinci gününde İtalya Dış İlişkiler ve Uluslararası İş birliği Bakanlığı, Avrupa ve Uluslararası Ticaret Politikaları Genel Müdürlüğü temsilcileri Laura Pirino ve Piera Mercuri tarafından karşılanan ekibimiz Bakanlık temsilcileri ile IPA programları üzerine görüşmeler gerçekleştirdi. Bu görüşmelerde IPA III dönemi ve IPA III dönemindeki çerçeveler ve yeni düzenlemeler üzerinde duruldu. Günün ikinci toplantısında ekibimiz ANAS (Azienda Nazionale Autonoma delle Strade / Ulusal Otonom Yollar Şirketi) Akıllı Yol Programı saha ziyaretini gerçekleştirdi. Bu ziyarette ANAS yetkilileri Smart Road Programme (Akıllı Yol Programı) hakkında ekibimize bilgi verdi. Yetkililer, Akıllı Yol Programı ve İtalya’daki yol altyapısının modernizasyonu ile dijital sistemlerle bu altyapının entegrasyonun gerçekleştirmeyi hedeflediklerini aktardılar. Gün sonunda ekibimiz Türkiye Büyükelçiliğine nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Çalışma ziyaretinin son gününde ekibimiz Orta Tiren Denizi Liman Ağı Otoritesi’ne (Port Network of the Central Tyrrhenian Sea) saha ziyareti gerçekleştirmek için Napoli’ye geçti. Ziyaret süresince yetkililer Liman Ağı Otoritesinin işleyişini ekibimiz ile paylaştı. Çalışma ziyaretinin tamamlanmasının ardından ekibimiz 16 Haziran’da Türkiye’ye geri döndü.

Fotoğraflar