Logo

Lüksemburg ve Belçika’ya Çalışma Ziyareti Gerçekleştirdik

IPA II (2014-2020) Döneminde Ulaştırma Program Otoritesi ve Nihai Faydalanıcıların Güçlendirilmesi için Teknik Destek Projesi kapsamında 4-8 Haziran 2023 tarihlerinde Lüksemburg ve Belçika’ya bir çalışma ziyareti gerçekleştirilmiştir. AB Yatırımları Daire Başkanı ve AB Yatırımları Dairesi personelinden oluşan 8 kişilik heyet, olası iş birliklerini değerlendirmek ve halihazırda devam eden projeleri incelemek üzere Lüksemburg ve Anvers’de ilgili kurumlarla toplantılar ve saha ziyaretleri yapmıştır.

5 Haziran tarihinde Lüksemburg’da çalışma ziyaretine başlayan heyet, ilk gün Lüksemburg Belediyesi Trafik Departmanı, Hareketlilik Genel Müdürlüğü ile görüşmelerde bulunmuştur. Genel Müdürlük yetkilileri Lüksemburg şehrinde gerçekleştirilen hareketlilik projeleri, şehirde gerçekleştirilen yenilikler, projelerin finansmanı ve AB destekli projeler hakkında bilgi ve tecrübelerini  aktarmıştır. Yoğun geçen ilk günde Lüksemburg Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanlığı temsilcileri ile de ulaştırma politikaları ve finansman mekanizmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunulmuş ve İntermodal Terminal’e saha ziyareti gerçekleştirilmiştir. Ziyaretin ikinci gününde heyetimiz, Avrupa Yatırım Bankası yetkililileriyle bir araya gelerek ülkemizde son zamanlarda meydana gelen depremlerden etkilenen bölgelerdeki krizlerin üstesinden gelmesine yardımcı olmak için uygulama yollarını ve işbirliği olanaklarını görüşmüştür. Öğleden sonra ise Avrupa Sayıştayı yetkilileriyle büyük ölçekli altyapı projelerinin yönetimi, kontrolü ve denetimi hakkında bir toplantı gerçekleştirilmiştir.

Çalışma ziyaretinin son günü olan 7 Haziran tarihinde, heyetimiz Belçika’nın Anvers şehrinde özel ulaşımı ve toplu taşımayı (arabaları, bisikletleri ve tramvayları) birbirine bağlayan “Park Et ve Devam Et” binasına ve Yol Sistemleri ve Bisiklet Altyapısının Dönüştürülmesi şantiyesine saha ziyaretleri gerçekleştirmiştir.

Fotoğraflar