Logo

Ulaştırma Sektörel Operasyonel Programı 10. Sektörel İzleme Komite Toplantısı Gerçekleştirildi

Ulaştırma Sektörel Operasyonel Programı 10. Sektörel İzleme Komitesi Toplantısı 3 Haziran 2022 tarihinde çevrimiçi ortamda gerçekleştirildi. Toplantıda IPA kapsamında ulaştırma sektöründe son 6 ayda gerçekleştirilen çalışmalar ve gelecek 6 aylık hedefler hakkında paydaşlara bilgi verildi.

Toplantı, Genel Müdürümüz ve Program Otoritesi Başkanımız Sn. Burak Aykan ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı Sn. Angel Gutierrez Hidalgo’nun eş-başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya Cumhurbaşkanlığından Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Sn. Bülent Özcan ve diğer Ulusal IPA Koordinatörlüğü Ofisi temsilcileri, AB Yatırımları Dairesi Başkanımız Sn. Nedim Yeşil, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ilgili birimleri, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve AB Komisyonu yetkilileri, diğer Kurum temsilcilerimiz, Bakanlığımızın ilgili birimleri ve STK temsilcileri katılım sağladı.

Toplantıda bir önceki Sektörel İzleme Komitesi Toplantısından bu yana IPA II Dönemine ilişkin Bakanlığımızca kaydedilen ilerlemeler sunuldu. Ayrıca Sektörel Genel Değerlendirme - Program uygulamasıyla ilgili sektör düzeyinde politika gelişmeleri, uygulamada mevcut durum değerlendirmesi, hedef ve sonuçlar, görünürlük ve iletişim konuları ele alındı.