Logo

U-IMT Projesi Bileşen 2 İntermodal Taşımacılığın Geliştirilmesine Yönelik Beklentilerin Araştırılması Çalıştayı Gerçekleştirildi

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığının nihai faydalanıcı olduğu, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen “Türk Demiryolu Sektöründe İntermodal Taşımacılık Hizmetlerinin Güçlendirilmesi” projesi (U-IMT) Bileşen 2 İntermodal Taşımacılığın Geliştirilmesine Yönelik Beklentilerin Araştırılması Çalıştayı dört ilde Strateji Geliştirme Başkanlığı Planlama Dairei Başkanı Sn. Dr. Demet Cavcav’ın başkanlığında gerçekleştirilmiştir. Çalıştayın Trabzon bölümüne Sözleşme Makamını temsilen Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanı Sn. Dr. Tijen İğci iştirak etmiştir.

8-16 Ocak 2024 tarihleri arasında İstanbul, İzmir, Trabzon ve Mersin’de düzenlenen çalıştaya, projenin paydaşları olan Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın diğer ilgili birimlerinin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), TCDD Taşımacılık A.Ş. ve Türkiye'de çok modlu taşımacılık faaliyetleriyle ilgilenen özel taşımacılar ve sivil toplum kuruluşlarının yerel temsilcileri katılmıştır.

Projenin nihai faydalanıcısı Strateji Geliştirme Başkanlığı Planlama Daire Başkanı Sn. Dr. Demet Cavcav’ın yaptığı konuşmayla başlayan çalıştayın ilk oturumunda, U-IMT Projesinin tamamlanan ikinci bileşen raporunun detayları paylaşılıp paydaşların yorum ve görüşleri alınmıştır. Öğleden sonra gerçekleşen ikinci oturumda ise odak çalışma gruplarında katılımcılar yerel olarak gözlemlerini aktarmış ve yönlendirme soruları kapsamında intermodal taşımacılığın gelişmesi için önerilerini sunmuşlardır.

Fotoğraflar