Logo

Trabzon Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı Projesi (Trabzon SKUp) Müşavirlik Sözleşmesi İmzalandı ve Başlangıç Toplantısı Yapıldı

Avrupa Birliği ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından "Ulaştırma Sektörel Operasyonel Programı (USOP)" çerçevesinde desteklenen Trabzon Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı Projesi (Trabzon SKUp) Müşavirlik sözleşmesinin imza töreni ve başlangıç toplantısı, 12 Haziran 2023 tarihinde Trabzon’da gerçekleştirilmiştir.

Trabzon Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı Projesi Müşavirlik sözleşmesi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü ve Program Otoritesi Başkanı Burak Aykan’ın katılımıyla ve TYPSA Bölge Müdürü David Moreno tarafından imzalanmıştır.

İmza töreninin ardından konsorsiyum takım lideri Jose Laffond tarafından proje ilerleyişi ile ilgili sunum gerçekleştirilmiştir. Trabzon SKUp, Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı’nın hazırlanması ve bu süreçteki eğitim, danışmanlık ve iyi uygulamaların incelenmesi ve bisiklet yollarının yapımı çalışmalarını içerecektir.

Trabzon SKUp ile, sürdürülebilir kentsel hareketliliği teşvik etmek için toplu taşıma sistemlerini iyileştirme, bisiklet ve yürüyüş altyapısını geliştirme, trafik sıkışıklığını azaltma ve sürdürülebilir ulaşım modlarını teşvik etme hedefleri benimsenecektir.

Projenin, çevre, ekonomi ve yaşam kalitesi açısından olumlu etkiler yaratması hedeflenmektedir.

Fotoğraflar