Logo

Merkezi Vaşington’da bulunan Sıfır Emisyonlu Araçlara Geçiş Konseyi uzmanları ile çevrimiçi bir tanışma toplantısı gerçekleştirildi

15 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen toplantıya AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, AB Yatırımları Dairesi Başkanı Sn. Dr. Tijen İğci ve uzman ekibi, Uluslararası Politikalar Dairesi Başkanı Sn. Mustafa İmamoğlu ve uzman ekibi, ZEVTC’yi temsilen Tim Dallmann, uzmanlar Gaurav Dubey ve Alexander Tankou ile WRI Küresel Hareketlilik Direktörü Cristiana Albuquerque ve Yol Güvenliği uzmanı Tolga İmamoğlu katılım sağlamıştır.

Sıfır Emisyon Araçlara Geçiş Konseyi tarafından Konseyin yapısı işleyişi ve sıfır emisyonlu araçlara geçiş sürecinde sağlanabilecek destek mekanizmaları hakkında detaylı bir sunum yapılmıştır.

Sunumun akabinde soru cevap kısmına geçilmiş ve Bakanlığımız tarafından yöneltilen sorular cevaplanmıştır. Bundan sonraki süreçte WRI Türkiye uzmanları ile de koordine bir şekilde sıfır emisyonlu araçlara geçiş sürecinde yer alabilecek diğer paydaşların da sürece dahil edilerek çalışmaların yürütülmesine karar verilmiştir.

Fotoğraflar