Logo

Kocaeli Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı Projesi (Kocaeli SKUp) Kapsamında Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Çeşitli Etkinlikler Gerçekleştirildi

Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası bu yıl da yüksek katılım ve coşkuyla kutlanmıştır. Bu yılın teması “Şehrini Keşfet!” olarak belirlenen haftanın sloganıysa, tüm dünyayı ilgilendiren güncel ve önemli bir konu olan enerjinin korunmasını vurgulayacak şekilde “Gelecek Enerjini Koru!” olarak seçilmiştir. Temel amacı, Kocaeli için ulaşımın neden olduğu çevresel ve sosyal sorunları azaltmak olan Kocaeli SKUp Projesi kapsamında Kocaeli’de de çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmiştir.

Haftanın açılışı 16 Eylül günü 150’den fazla bisikletlinin katılımıyla Karamürsel Kordon’da gerçekleşen bisiklet turu ile yapılmıştır. Sabah saatlerinde Sekapark Uçurtma Tepesi’nden başlayan 2,3 km’lik tur, bisikletlerle 1 Mart İskelesine geçilmesi ve oradan vapurla Ulaşlı İskele’ye varılmasıyla devam etmiştir. Sonrasında Karamürsel Kordon’da yapılan 9 km’lik turun ardından yeniden 1 Mart İskelesi’ne dönülerek son bulmuştur. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Sayın Ali Bilgi, aynı gün TBB’nin nihai faydalanıcısı olduğu SKUP Türkiye Projesi tarafından yapılan canlı yayınlara katılmıştır.

Tüm dünyada “Car Free Day” (Arabasız Gün) olarak kutlanan 22 Eylül günü ise, akşam saatlerinde Kocaeli Merkez Bankası’nın önünden başlayan ve İzmit Kent Meydanı’nda biten bir kortejin ardından haftanın kapanışı yapılmıştır. Yayalar ve bisikletlilerden oluşan ve bando takımıyla ilerleyen korteje Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç ve Ulaşım Dairesi Başkanı Ali Bilgi de eşlik etmiştir. 

Fotoğraflar