Logo

Kocaeli Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı (Kocaeli SKUp) Kapsamındaki 7. ve Son Proje Yönlendirme Komitesi Toplantısı Gerçekleştirildi

Türkiye-AB mali iş birliği kapsamında, Ulaştırma Sektörel Operasyonel Programı altında finanse edilen, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin nihai faydalanıcısı olduğu Kocaeli Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Plan Projesinin Yönlendirme Komitesi 04 Temmuz 2024 tarihinde, Kocaeli Kongre Merkezi’nde yedinci ve son kez bir araya gelmiştir.

Toplantı; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi SKUp Proje Koordinatörü Nur Melike Postalcıoğlu Cansever ve proje ekibinin ev sahipliğinde, Sözleşme Makamı adına Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Sözleşme Yöneticisi Adem Koç, Tanıtım ve Görünürlük Görevlisi Alper Kaya ve Mali Uzman Emrah Baltacı’nın katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Nur Melike Postalcıoğlu Cansever toplantının açılış konuşmasını yaparak projenin ilerleyişi hakkında bilgilendirme yapmış ve iş birliği içerisinde gerçekleştirilen süreç için tüm taraflara teşekkürlerini aktarmıştır. Ardından Yüklenici EGIS & Boğaziçi Proje konsorsiyumu adına Proje Takım Lideri Philippe Calvie, Yerel Proje Müdürü Yücel Erdem Dişli, Ulaşım Ekonomisti ve Politika Uzmanı Delphine Dubreuil ve Proje Paydaş Katılım ve İletişim Uzmanı Murat Çağatay, proje sürecine dair genel bilgiler ile birlikte devam eden, tamamlanan ve planlanan çalışmalar hakkında bilgi veren sunumlarını gerçekleştirmiştir.

Tamamlanmasına kısa bir süre kalan proje ile ilgili sunumda, 13-17 Mayıs 2024 tarihleri arasında Fransa’nın Lyon kentine gerçekleştirilen çalışma ziyareti, 24 Mayıs 2024 tarihinde yüksek katılımla gerçekleştirilen ve proje için verimli sonuçlara ulaşılan Eylem Planı Çalıştayı, Kocaeli SKUp Eylem Planı kapsamında yapılan çalışmalar ve hazırlanan raporlar, yapılan eğitimler ve iletişim ve görünürlük faaliyetlerinin detayları paylaşılmıştır.

Verilen bilgilerin ardından, Adem Koç projeyle ilgili tüm süreçlerin zamanında, şartname ve kılavuzlara uygun olarak tamamlandığını, devam eden çalışmaların takvime uygun bir şekilde ilerlediğini belirtmiştir. Nur Melike Postalcıoğlu Cansever, katılan herkese teşekkürlerini ileterek Kocaeli SKUp Projesi’nin son Proje Yönlendirme Komite Toplantısı’nın kapanışını gerçekleştirmiştir.



Fotoğraflar