Logo Eng

Macaristan’a Çalışma Ziyareti Gerçekleştirdik

IPA II (2014-2020) Döneminde Ulaştırma Program Otoritesi ve Nihai Faydalanıcıların Güçlendirilmesi için Teknik Destek Projesi kapsamında 12-16 Şubat 2023 tarihlerinde Macaristan’a bir çalışma ziyareti gerçekleştirilmiştir. AB Yatırımları Daire Başkanı ve AB Yatırımları Dairesi personelinden oluşan 7 kişilik heyet, olası iş birliklerini ve halihazırda devam eden projeleri incelemek üzere Budapeşte ve Székesfehérvár’da ilgili kurumlarla toplantılar ve saha ziyaretleri yapmıştır.

12 Şubat tarihinde Budapeşte’de çalışma ziyaretine başlayan heyet, ilk gün Bölgesel Kalkınma Bakanlığı, Ulaştırma, Çevre ve Enerji Verimliliğinin Geliştirilmesi Operasyonel Programı Genel Sekreterliği ile görüşmelerde bulunmuştur. Bakanlık temsilcileri, Macaristan’da Entegre Taşımacılık Operasyonel Programı (ITOP) kapsamında gerçekleştirilen projelerin organizasyon yapısı, görev dağılımı, süreçleri ve kontrol noktaları hakkında bilgi ve tecrübelerini paylaşmıştır. Ayrıca, kuruluşun misyon ve görevleri ile birlikte; ITOP tarafından finanse edilen projelerin ilerlemesi, zorluklar ve iyi uygulamalar da Türk heyetine aktarılmıştır. Yoğun geçen ilk günde Nyugati tér ve Arany János utca istasyonları arasında gerçekleştirilmekte olan 3 numaralı metro hattı inşaatı da ziyaret edilmiştir. Ziyaretin ikinci gününde Macaristan Motor Sporları ve Yeşil Hareketlilik Geliştirme Ajansı’nda görüşmelerde bulunan heyetimize Ajansın misyonu, görevleri ve projeleri hakkında bilgi verilmiştir. Öğleden sonra ise Székesfehérvár şehrindeki en yeni elektrikli otobüslerin yapıldığı IKARUS fabrikası ziyaret edilmiştir.

Çalışma ziyaretinin son günü olan 15 Şubat tarihinde heyetimiz TRENCON Mühendislik ve Danışmanlık şirketi ile strateji geliştirme, fizibilite çalışması, kamu alımları dahil olmak üzere yetkilendirme planlarının hazırlanmasına ilişkin bir toplantı gerçekleştirmiştir. Ayrıca,  Macaristan Demiryolları Teknik Yardım Dairesinden devam etmekte olan yapım projeleri hakkında bilgi almıştır.

 

 

Fotoğraflar