Logo Eng

SKUp İzmir Projesi Sekizinci Yönlendirme Komitesi Toplantısı Gerçekleştirildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca yönetilen Ulaştırma Sektörel Operasyonel Programı (USOP) altında finanse edilen İzmir Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı (SKUp)’nın Proje Yönlendirme Komitesi Toplantısı 27 Ağustos 2024 tarihinde İzmir İzQ Girişimcilik merkezinde düzenlenmiştir. Sekizincisi düzenlenen Proje İzleme Komitesi Toplantısı proje takvimine, hedeflerine ve sözleşme gerekliliklerine uygun ilerlemenin izlenmesi ve gelecek dönemin yönlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilmiştir.

Toplantıya, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Dr. Tolga Çilingir, Doç. Dr. Yalçın Alver İzmir Büyükşehir Belediyesi SKUp İzmir Projesi teknik koordinasyon ekibi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı AB Yatırımları Dairesi Başkanı Dr. Tijen İğci, AB Delegasyonu Ulaştırma Sektör Yöneticisi Dr. Göktuğ Kara, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı temsilcileri, Konsorsiyum Lideri Panteia firması Direktörü Menno Menist, Konsorsiyum ortaklarının temsilcileri katılım sağlamıştır.

Toplantı SKUp İzmir Projesi Takım Lideri Prof. Dr. Ela Babalık’ın toplantı gündemini açıklamasıyla başlamıştır.  Prof Dr. Ela Babalık son dönem çalışmaları, 2. Paydaş Katılım Çalıştayı ve yaklaşan Avrupa Hareketlilik Haftası ile ilgili bilgi vermiştir. Ardından uluslararası Takım Lideri Yardımcısı Carolina Ramos son üç ay süresince proje takviminde gelinen aşama vetamamlanan faaliyetlere dair bir sunum gerçekleştirmiştir.

Toplantıda taraflar arası iletişim ve iş birliği ve ortak çabaların projenin başarısı üzerindeki önemi vurgulanmıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Dr. Tolga Çilingir ve Doç. Dr. Yalçın Alver gelecek aşamalarda projeden bekledikleri katkılar üzerine yorumlarda bulunmuşlardır. Nihai Faydalanıcı Kurumu temsilen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden katılımcılar, projenin gelecekteki faaliyetleri için bir strateji geliştirmenin ve özel ilgi gerektiren alanları belirlemenin öneminin altını çizmişlerdir.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonunu temsilen Ulaştırma Sektör Yöneticisi Dr. Göktuğ Kara, yaklaşan Avrupa Hareketlilik Haftasının önemini ve bu çerçevede gerçekleşecek her çalışmaya ellerinden gelecek destekleri vermeye hazır olduklarını dile getirmiştir. Sözleşme Makamı adına Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanı Dr. Tijen İğci en büyük temennilerinin ülkemizde gerçekleştirilen tüm SKUp projelerinin başarıyla tamamlanması olduğunu belirtmiştir. Ayrıca Dr. Tijen İğci son dönemde kaydedilen ilerlemeden memnuniyet duyduklarını ancak çalışmaların hızlandırılması gerektiğini dile getirmiştir. Sözleşme Makamının Mali Yönetim Biriminden İsmail Abacı, gelecek dönemde projenin finansal planlamalar açısından önceliklendirmesi gereken noktaları belirtmiştir.

Proje Konsorsiyumunu temsil eden yöneticiler tarafından, projenin gelecek aşamalarına ilişkin proje takvimi ve faaliyet planlamalarının yoğun bir şekilde devam edeceği belirtilmiştir. Ayrıca, Proje Konsorsiyum temsilcileri ile İzmir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği Delegasyonu ve Sözleşme Makamı arasında belirlenecek olan tarihlerde haftalık ilerleme toplantıları düzenlenmeye devam edeceği belirtilmiştir.