Logo Eng

Kocaeli Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı Kapsamında Kocaeli’nin Ortak Vizyonu Paydaşların ve Vatandaşların Oyları ile Belirlendi

Kocaeli Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı Projesi kapsamında gerçekleştirilen ve planlamada katılımcı süreci esas alan Tematik Çalıştayların düzenlenmesinden  sonraki adım, Ortak Vizyon Toplantısı olmuştur. 14 Haziran 2023 tarihinde Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya birçok farklı kamu kurumu ve kuruluşu ile STK tarafından katılım sağlanmıştır.

Toplantıda projenin açılış konuşmasını yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Sayın Ahmet Çelebi, projenin genel hedeflerini ve projeden beklentilerini aktarmıştır.

Ardından projenin takım lideri Philippe Calvie, projenin ve katılımcı sürecin önemini vurgularken ortak vizyonun belirlenmesinin ardından gelecek aşamaları açıklamıştır.

Proje uzmanlarının yaptığı sunumlarda ise proje ve katılım süreci ile ilgili detaylı bilgiler verilmiştir. Proje koordinatörü Sayın Melike Sarım Boynuyoğun; 10 aylık proje sürecinde yapılan çalışmaları, iletişim ve katılım uzmanı Sayın Murat Çağatay ise 12 tematik çalıştayın sonuçlarını aktarmıştır.

Ortak Vizyonun belirlenmesi aşamasında, tematik çalıştayların sonucunda üzerinde en fazla durulan 15 kavram ve bu kavramlar ile oluşturulan 3 farklı vizyon cümlesi ortaya konulmuştur. 150 kişinin katıldığı oylama ile 3. vizyon cümlesi, Kocaeli’nin Ortak Vizyonu olarak paydaşlar ve vatandaşlar tarafından seçilmiştir.

Photos