Logo

Avrupa Hareketlilik Haftası’nın Kapanışı; Bisiklet Turu, Yürüyüş ve Teşekkür Plaketlerinin Takdim Edildiği Bir Resepsiyon ile İstanbul-Eyüp’te Gerçekleşti

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının Sözleşme Makamı ve Türkiye Belediyeler Birliğinin nihai faydalanıcısı olduğu “Şehirlerde Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik için Avrupa Birliği Desteği Projesi (SKUp Türkiye”) kapsamında Avrupa Hareketlilik Haftası’nın kapanışı Türkiye Belediyeler Birliği tarafından İstanbul’da Eyüpsultan’da Arabasız Gün etkinliği ile yapılmıştır. Etkinliğe İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Asıf Alkan, TBB Başkanı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Sözleşme Makamını temsilen Sözleşme Yöneticisi M. Kubilay Atlay ve bisiklet grubu katılmıştır. Katılımcılar Eyüpsultan İskelesi’nden Otantik Çarşı’ya kadar pedal çevirdikten sonra TBB’nin sahil yakınındaki binasına kadar tarihi bölgede yürüyüş yapmıştır. Hafta, TBB’nin Eyüp’te bulunan İstanbul ofisinin bahçesinde gerçekleşen, emeği geçen proje sahiplerine teşekkür plaketlerinin verildiği bir resepsiyon ile son bulmuştur.

Ayrıca birçok bisikletli vatandaş, tanınmış kişiler ve kuruluşun katıldığı etkinlik alanından sosyal medya üzerinden canlı yayınlar yapılarak etkinliğin canlı olarak izlenmesine olanak sağlanmıştır.

Fotoğraflar