Logo

SKUP Türkiye Gönüllüleri Avrupa Hareketlilik Haftası için şimdiden hazırlıklara başladı!

Şehirlerde Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik için Avrupa Birliği Desteği Projesi (SKUP Türkiye) kapsamında daha etkin ve sürdürülebilir iletişim için oluşturulan bir uygulama olan SKUP Türkiye Gönüllüleri’nin ikinci toplantısı 12 Mart 2024’te çevrimiçi olarak 71 katılımcı ile gerçekleştirilmiştir. Akademisyenler, öğrenci toplulukları ve ilgili Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri toplantıya katılmıştır.

Türkiye Belediyeler Birliği Proje ve Finansman Müdürü Ertuğrul Şafak, açılış konuşmasında SKUP Türkiye projesiyle ilgili bilgi vermiştir.

SKUP Türkiye Projesi İletişim Anahtar Uzmanı ve toplantının moderatörü Ayşe Sarp Gür, projenin iletişim stratejisi ve yaklaşımını özetlemiştir. İletişim stratejisi çerçevesinde, "Şehrini Yaşa" temasıyla 2024'ün sürdürülebilir kentsel ulaşım araçlarının "kullanım" yılı olarak belirlendiğini hatırlatmış ve toplantıların temel amacının, paydaşlar aracılığıyla vatandaşların bu araçları kullanımını artırmaya yönelik kolay uygulanabilecek projeleri hayata geçirmek olduğunu belirtmiştir.

Toplantının devamında,  Kavşak Ağı “Hakathon” projesini ve paylaşımlı kamu alanlarını geliştirmeye yönelik yarışma önerisini, Bisikletliler Derneği “Trafikte Güvenli Sürüş” projesini, Enverçevko “Bike To University” projesini ve Uşak Üniversitesi Yeşil Pedal Bisiklet Topluluğu Danışmanı “Yeşil Bisiklet” projesini tanıtmıştır.  Böylece iş birliği yapmak üzere dört proje SKUp Türkiye Gönüllüleri’nin ilk gönüllü paydaşları olan STK’lar ve üniversiteler tarafından ortaya konmuş ve Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında ‘Kalıcı Projeler’ kategorisinde yer alacak projelerin hazırlıkları şimdiden başlamıştır.

 

“SKUP Türkiye Gönüllüleri”nin çevrimiçi toplantılarının Nisan ve Mayıs aylarında iş dünyası ve kamu kurumları gibi farklı hedef gruplarıyla devam edeceği ve bu toplantılarda da mevcut öneriler için işbirliği fırsatları ile yeni proje önerilerinin tartışılacağı bilgisi verilerek toplantı sona ermiştir.