Logo

İzmir SKUp Projesi Bölümler Arası Çalışma Grubunun 5. Toplantısı Gerçekleştirildi

Ulaştırma Sektörel Operasyonel Programı altında desteklenen İzmir SKUp Projesinin 16 Ocak 2024 tarihli Bölümler Arası Çalışma Grubu 5. Toplantısı’nın açılış konuşması İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Planlama Müdürü Demet Burç tarafından gerçekleştirilmiştir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından Sözleşme Yöneticisi Kubilay Atlay, İBB ESHOT Genel Müdürlüğü Ulaşım Planlama Dairesi Başkanı Hakan Uzun ve Ulaşım Planlama Şube Müdürü Alper Deri’nin de katılım gösterdiği toplantıda, Türkiye'de ilk defa İzmir için bu proje kapsamında geliştirilen Aktivite Tabanlı Ulaşım Modelinin tanıtımı yapılmıştır.

İlgili kurumlardan 48 kişinin yer aldığı toplantıda ayrıca, bu model için İBB’nin ihtiyaçlarına göre düzenlenen kapasite geliştirme faaliyetleri ele alınmıştır.

Bu önemli toplantıda İzmir kentinin sürdürülebilir ve etkili ulaşım sistemine geçişindeki kilometre taşları vurgulanmıştır. Bir sonraki Bölümler Arası Çalışma Grubu Toplantısı’nın ise 2024 yılının Mart ayı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanmıştır.